Toysdaily 玩具日報

查看: 7800|回復: 19

[玩具報告] ::上帝不會擲骰子:: How2work Albert Einstein

::上帝不會擲骰子::  How2work 阿爾伯特·愛因斯坦 Albert Einstein

話說第一版的愛恩斯坦當年小弟考慮了一段時間,究竟要不要訂,最後還是放棄了。因為毛衫造型大斯文,沒甚好玩的。

第二版用經典吐舌造型,加上四件頭西服,狀似抵玩,價錢只比幾年前加了20%,乖乖預訂去了。

今日到手後一看,頭雕與版分別不大,一樣膠感十足,無驚喜,無失望,上色倒是不算差,也不太油光亮亮,算ok了。

值得一提是頭雕偏大,有一種可笑的效果,將愛恩斯當做是mr.bean擺動作,發覺又幾好玩喎~

於是越玩越興奮,果必然這個人人彈到一文不值的頭雕,喜感超強。擺不同動作都有種快樂的氛圍,不錯。

老實說,頭雕不是精品,但整體吸引到小弟真金白銀科水買,仲覺得值回票價。

各位帥兄, 請請~

好滑稽~~!!:DD

但頭雕水準有回到10年前的感覺...
佢呢個look仲好笑個我屋企隻 mr Bean {:1_206:}
cat大大影的好靚。。。但個頭雕上色真系。。。懷舊咗啲:Q
好想知道How2work 呢間公司除咗12吋FIGURE 仲有冇其他product,究竟佢哋靠咩生存? 記得N年前買過佢一隻哲古華拉,質素俾當年HOTTOYS 還好,點解咁多年之後仍然KEEP住咁嘅水平......
Great sharing and thanks for the prompt product review:71:
PO this with the same idea/concept as you do.....won't regret of getting this....he is one hell of a remakable person.
上色唔得, 欠皮膚質感。  浪費貓大靚相~:(
雖欠缺人形實感,,但表情生動,,較為卡通化,, 多看兩眼亦不唔太差 ~~~ :78:
好滑稽~~!!

但頭雕水準有回到10年前的感覺...
MAX 發表於 3-5-2013 01:06 AM

似五六年前的medicom真人頭。:DD
佢呢個look仲好笑個我屋企隻 mr Bean
RRAAYY 發表於 3-5-2013 01:23 AM

小弟真係當佢係MR BEAN 咁玩~
cat大大影的好靚。。。但個頭雕上色真系。。。懷舊咗啲
billsimba 發表於 3-5-2013 01:30 AM

多謝讚賞。

小弟當佢係"玩具"咁嚟玩,會玩得開心少少。
好想知道How2work 呢間公司除咗12吋FIGURE 仲有冇其他product,究竟佢哋靠咩生存? 記得N年前買 ...
p97 發表於 3-5-2013 01:31 AM

呢個問題小弟都好想知,睇佢FB完全無新產品咁滯。

不過多數是做OEM吧,我估。
Great sharing and thanks for the prompt product review
PO this with the same idea/concept as yo ...
evilalive 發表於 3-5-2013 10:10 AM

如果唔係掛愛恩斯坦個大名,相信以呢個頭雕質素無人會買...
真心想講, 個頭雕俾我感覺只有"恐怖、驚慄":69:
之前見過實物,就係覺得個頭嘅比例唔係好啱,大咗少少…所以,又可以慳返了…