Toysdaily 玩具日報

查看: 11921|回復: 24

[玩具報告] HOW2WORK - Albert Einstein 愛因斯坦

阿爾伯特·愛因斯坦
(Albert Einstein ,1879年3月14日1955年4月18日)是20世紀著名的猶太裔理論物理學家思想家哲學家
也是
相對論的創立者。阿爾伯特·愛因斯坦被譽為是現代物理學之父及二十世紀最重要的科學家之一。

這隻12吋早在08年動漫節己經留意, 當時無得買, only for display, 咁無計, 一直等, 幾個月前先係各大店鋪有得訂,
無咩點諗就訂左, how2work12吋真係第一次玩, 但角色吸引就足夠我入手了....

頭部髮型似乎美化左,過份整齊有點怪, 已經唔夠仔細, 始終不能造到像卡通人物般.
面部比較光鮮, 反而少左陰影效果, 無skin feeling, 但細心睇佢既老人班又真係有落過心機雕
而眼部都幾大問題, 不難看見出現高低眼, 似乎大意左....
配件方面都唔洗講, 一對手, 一對拳...
Body比較胖, 似乎為切合真人比例, 關節比較鬆動, 但都唔太影響post
外面一件毛衣加以前既白色#帶恤衫,
鞋上故意劃上金色污泥

雖然配件有限, 但諗諗下又可以擺幾多POST

後記
今次買幾乎都係因為情意結, 鐘情於ALBERT, 而第一次買HOW2WORK既12''都可以接受, 下次反而入DID既哲古華拉@@

:67:高底眼好犀利
頭像被屏蔽
THX詳細介紹~~
原來係用M記BODY..
這個層次的水準 最多只值 四魚半.......:72:
How2work出過好多十二吋,投名狀、軍雞、東京暴族、向左走向右走…
How2work出過好多十二吋,投名狀、軍雞、東京暴族、向左走向右走…
rfreeman 發表於 18-8-2010 03:42 AM

投名狀唔係ht出既咩:54:
當然唔係HT 出啦, 都唔同水平
整個 iron man 爆地 pose 黎睇睇 :DD
整個 iron man 爆地 pose 黎睇睇
Assassin 發表於 19-8-2010 07:50 PM

:56: 太肉酸了吧...話曬都係偉人
回復 10# 龍珠迷

擺步驚雲個問誰領風騷嘅沉思POSE可能會夾D....:DD

欣賞H2W呢家小本經營公司仔,近年東京暴族2收左皮後,呢間公司都幾乎隱左形冇新野出.
能夠再見到佢地出新野,都有D開心.
呢D小眾喜好人物,D大公司冇肉食係唔會出,有小鋪唔計成本,用心出件貨,樓主買到自己喜歡既12吋,真是恭喜
我欣賞佢冇能力搞大製作,但真心做每一件貨,你睇個頭雕真係有心機雕,唔係是是但但,(不過我想佢有埋伸利既Q版樣...)
加頭巾加眼罩有無得諗:35:
加頭巾加眼罩有無得諗
021b17 發表於 21-8-2010 04:22 AM

蛇叔~:shiny:
你又想叫人俾個頭你油呀......
shiine 發表於 18-8-2010 01:02 AM

你知唔知viva大師 唔做代工la ~