Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] 上帝早已預備劇場中篇:爆烈天空第三回

快D 每週連載啦!
RRAAYY 發表於 2-5-2013 04:51 PM

多謝Rrayy師兄支持:77:
一個禮拜一野,我諗我會精盡人忙:34:哈哈!
多謝ching翻譯
其實我淨係唔明"禮會"呢兩個字...
經ching翻譯, 明左d, 係咪"等我o黎會(打)你"呢? "會 ...
chibita 發表於 2-5-2013 05:03 PM

多謝Chibita支持,正解係「等我嚟會你」!:34:
估唔到呢次嘅鄉音mode會令你咁多誤會,抱歉抱歉:64:
星戰三太公大戰小龍
chankb 發表於 2-5-2013 04:55 PM

多謝Chankb師兄支持:77:星戰三太公呢個名唔錯喎:34:下次要揾你改名先!
師兄你呢排都少出post喎!期待期待:64:
師兄果然有心有力!:71:
巧巧睇!期待下集:handshake:
醉八仙幾時出埋其他幾招?:^
呢個論譠就係要有OMG 你呢種咁好玩的樓主 , 才會更多人欣賞 .....:handshake:

人玩玩具, 唔係玩具玩人~ 盡情地犯禁吧~{:1_214:}
支持,好有心機既劇場{:2_254:}
Support! Support!!

回復 18# 上帝

記得減價時也想過買這三太公.... 但最終冇出手, 但高興SS連這些小角色也出.

現在如貓貓大一樣積了不少新出的玩具, 但有親戚在海外病了, 正忙著協助, 所以少了出post, 暫時只能觀看其他大大posts, 希望可於不久回復正常出post.
多謝Yau師兄支持!啲鄉音的確有啲難明!下次要改善改善!
上帝 發表於 2-5-2013 06:54 PM

No la, C-hing. You bring happiness to us. I aware that you intentionally spoke in this way for there was no such treatment in part 1 & 2. Maybe by adding a bracket, typing the traditional Cantonese behind the 吾鹹吾淡 Cantonese can solve this problem. (But this takes you extra efforts again)
By the way, must appreciate your character selection, so suitable!
創意無限 ~ 樓主繼續加油 !! 支持!支持! {:1_208:}
好正!咁貴既玩具先有佢既價值!加油!
多謝Chibita支持,正解係「等我嚟會你」!
估唔到呢次嘅鄉音mode會令你咁多誤會,抱歉 ...
上帝 發表於 2-5-2013 07:04 PM

係我讀得書少, d鄉下話唔好咋:no:...
下次等我嚟"會"佢...係一野"會"佢雞心個"會"...:x
好搞笑....

話說個隻星戰叢林蛋散小弟都有一個呢~
catcat 發表於 2-5-2013 06:54 PM

多謝貓神支持!呢三隻野我都係平價入,入嘅原因係為左佢套衫,其實都算抵玩:34: