Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 睇完IRON MAN 3 無聊小感想

呢集IRON MAN 3 ,可以話係超水準既marvel電影作品,之前佢出咁多兄弟機甲同mark 42,真係有d反感,但睇完套野之後就比佢地深深既吸引住!可能係劇情做得好,特別係hulk iron man 同mark42
呢集總括黎講有幾樣野做得好
同avenger 有相連(大戰後對TONY做成心理陰影)
劇情有驚喜(真係估佢唔到個滿大人係一個演員...哈哈)
對mark 42 唔會始亂終棄(由頭玩到尾都係42)
動作場面好流暢,但唔會亂糟糟(睇過2就知咩料)
打大佬唔會3分鐘就消失(睇過2就知咩料)
好多笑位(識聽英文就會識笑)

but好似拍左好多野都唔夠時間放咁,打完大佬臨尾做手術個度好似cut左好多野咁
我想問ironman 既漫畫係咪最後都係唔駛再戴住個件超人能量器?
希望羅拔可以拍埋AVENGER 2啦!
最後就係ending後個一小段片,我估應該係avengers 2既其中一小部分既劇情(段野有d多餘,昆左我幾分鐘等佢播)

無論大家無錢、破左產、射波唔返工既朋友都一定要去睇下呢套3d 既iron man3 電影,比avenger 更好睇!

暫評電影分數:8分
最後ending小段片,羅拔同果個人講野,果個係未變身既變型俠醫!
我覺得42努力沖.....令我感動!!
滿喜歡42
呢集IRON MAN 3 ,可以話係超水準既marvel電影作品,之前佢出咁多兄弟機甲同mark 42,真係有d反感,但睇完套 ...
alvinchan2012 發表於 1-5-2013 06:19 AM

The ending is no relation with Advengers 2, this "doctor" is Burse Banner... :(