Toysdaily 玩具日報

查看: 10687|回復: 17

[分享討論] Ghost rider

呢件模型係西班牙厰Knight Models出品。造型方面,模型整體非常有形,但部件分件好差,好多都唔啱位。另外有部份件係金屬(錫)造,非常易斷,而且此模型只有約7cm高,砌起來頗吃力....:70:

原來係模型黎..估唔到
樓主, 請問這是手板來的嗎?覺得似扭旦多d

造型好有動感, 但面好似歪歪地{:1_236:}
仲有火都燒得吾夠旺
係手辦,部分件係樹脂、部分金屬。

樓主, 請問這是手板來的嗎?覺得似扭旦多d
真司 發表於 30-4-2013 05:27 PM

角度問題?呢張正面d影...至於d火,我已經加多咗,鐵鏈d火已經係自己加,另外車轆下面d火已經係自己加。

造型好有動感, 但面好似歪歪地
仲有火都燒得吾夠旺
lk_yau 發表於 30-4-2013 05:37 PM
角度問題?呢張正面d影...至於d火,我已經加多咗,鐵鏈d火已經係自己加,另外車轆下面d火已經係自己加 ...
numan123 發表於 30-4-2013 06:06 PM

明白了. 他的pose是略為側頭. 如我冇錯, ghost-rider 應是較少眾人的對象. 師兄一定很喜歡他了. 另外, 我剛想讚這product有留意到鐵鏈同車轆下面d火, 原來是師兄自己的功力, 厲害!{:1_220:}
我自己唔係特別鍾意ghost rider,不過覺得呢件模型design得幾好....反而我個女話ghost rider好得意,叫我砌好俾佢做紙鎮…{:1_237:}

明白了. 他的pose是略為側頭. 如我冇錯, ghost-rider 應是教少眾人的對象. 師兄一定很喜歡他了. 另外, 我 ...
lk_yau 發表於 30-4-2013 06:16 PM
我自己唔係特別鍾意ghost rider,不過覺得呢件模型design得幾好....反而我個女話ghost rider好得意,叫我砌 ...
numan123 發表於 30-4-2013 06:21 PM

比你地父女笑死, 哈哈! :DD
回復 1# numan123

Nice sharing, thanks

7cm height, w/ base
similar to the chess of table-top:58:

砌好做紙鎮:x
回復 8# numan123

應該係睇咗電影版先覺得得意,有幕講小便;人地放水佢放火:DD

砌得咁靚做紙鎮…會唔會鎮多幾下,唔覺意掃落地就係咁先羅{:1_214:}
我地都淨係睇過兩集ghost rider電影,無睇過漫畫。兩集戲都唔係太記得....不過阿女睇完話ghost rider好得意。

回復 12# ChrisLamXYZ
回復 13# numan123

Support But.....Ghost Rider係用得意黎形容的嗎{:1_236:}:DD
Nicholas Cage兩套ghost rider 有d都奇奇怪怪幾攪野....

回復 14# iptinyau2341