Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: nipponya188

[玩具報告] [劣圖慎入]Macross 菜 F frontier VF-171 一般機

師兄,係咪合金,幾錢一部?
師兄,係咪合金,幾錢一部?
revy 發表於 29-4-2013 05:22 PM

Hi, 主要係膠多,價錢自己search下啦
Quite good wor. THanks for sharing!

我今日傍晚剛收到由日本EMS來的量產vf-171:love:
nice photos of a nice toy.  nice collection.  support.
Thanks sharing!! :77::77:
已有171EX, 本身係淺米白色啫, 但實在係最難變的菜, 對手好難係變番fighter時入到機背lock 位 {:1_206:}, 隻 yamato 17 無咁多 lock 位相對易玩好多, 呢隻砲灰版應該會 pass 鳥...
已有171EX, 本身係淺米白色啫, 但實在係最難變的菜, 對手好難係變番fighter時入到機背lock 位 {:1_20 ...
c.ryo 發表於 30-4-2013 12:13 AM

Haha, ,,,, 但係炮灰仲型過主腳
咁其實alto隻 171 EX 都係 VF27 嘅砲灰黎啫{:2_303:} 唔知呢隻171會唔會出 radome 版呢{:2_307:}
會唔會同佢入番套甲? 有甲的菜是最好的{:2_270:}
真心覺得一般機隻色靚過早乙女機, 各花入各眼!
一般機細節同整体配色都造得有Sense・・・・EMS来緊了{:2_307:}

笨大學 Yamato 出 video 講解 VF171 點變形 {:2_297:}

有興趣可以去 tamashii.jp 搵 VF171 個 page
隻171EX出左咁耐都無追加說明,而家先學人地加番,笨呆對菜真係有heart到呢..
不過佢之前果堆菜都好易變又無驚險,係得呢款咁唔好玩...