Toysdaily 玩具日報

查看: 6324|回復: 10

[分享討論] 4月尾新番 S.H.M x S.H.F x Robot魂 x Figma(更新Figma BGS,11樓加圖)

星期六的戰績... ...這個月都頗重傷喔:die:

由於攝影時已經深夜了,開隻King Kong都玩左幾粒鐘所以其他三盒稍後時間再開盒補上~~

金剛仔超好玩~造型殺食之餘又高可動兼重手有手感~~

腳板底有電影版權圖案

轉換面相十分方便~可惜頭部難向左右擺動是不足之處> <"(這張很重口味= v ="")

來張大家期待的玩法~~

這就是氣勢~

暴龍??蜥蝪仔來者~

咁快又一隻, 咬我牙 咬我牙笨XD

猩猩耍帥

男人中的男人

沉思.......(好似唔記剃鬚添)

配件之一 - 無面美女

KK : 我靚唔靚仔?

MM : 你慳d啦~bady~*

KK : 母豬確定~
MM : XYZV><+=@#$.......

King Kong真係物超所值~出貨第二日老闆都已經得返一隻比我=  ="佢都話估唔到咁賣得... ..

那健碩的身軀, 性感的嘴唇, 縕藏著無限惡搞的可能XDXD

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
28/4 更新
Figma 168 Black Gold Saw

Model般身形, 完全表演出天使面孔~魔鬼身材

Figma 少有的"凶器"?!

緊身褲+半露出的美豚~~~這根本是犯規的設定>口<

而且腰極幼, 甚麼pose都很有美感~~

"看得到的是色情, 看不得到的是藝術" 我想大概是這意思麻= v =""""

原來想扮貓耳... ...

同場加映~SHF的Lelouch

可動性一般, 面相print理想, 只是大腿不能提高是致命缺點......

今天開盒沒太多靈感,難為了魯魯XD

最初想著那件袍一定很襯BGS, 可惜套上後才發現頭裝不上去T^T.....變成了獵奇圖片

BGS整體都很好, 唯獨正常顏的雙眼有些高低不平,,,我也是看了好幾盒才選到較好些少的
不過同行的友人把盒拎遠一點之後問~
還看到嗎~
好的,我輸了......有時太執著只會令自己不快,明白了就會接受^ ~ ^(當然不能太離譜啦

p.s.希望笨大出埋其他Code Geass主角 e.g CC 朱雀 卡蓮等等~得一隻魯魯冇咩野玩> <"
食人果張好似第一集............:D
隻黑劍FIGMA大約幾$ 希望可以睇到相...@@
食人果張好似第一集............
鬼仔 發表於 28-4-2013 09:32 PM

師兄看來是金剛粉絲喎:58:

隻黑劍FIGMA大約幾$ 希望可以睇到相...@@
唯我獨朱 發表於 28-4-2013 09:47 PM

夜D開盒^ ^

Kong
ygat2005 發表於 28-4-2013 10:23 PM

師兄太厲害啦, 你這隻Kong的確是好物:71:
自問入了一堆HMM都還沒有時間空間去完成~
p.s.這隻zoids kong未上甲前好似天空之城隻機械人= v =
回復  gravegrave
ygat2005 發表於 28-4-2013 11:02 PM

比起猩猩我更想壽屋出直立龍同死亡毒蠍{:1_208:}這兩隻超大愛
雖然來近都有戰鬥暴龍~~但其餘既巨獸系都快d出啦> <
隻KING KONG真係好有氣勢
直立龍?

Koto already showed the photos of its head (the size similar to human fist)
隻figma好似唔錯喎:46:
隻figma好似唔錯喎
kyo353 發表於 29-4-2013 12:57 PM

係牙~快d帶姐姐返屋企:75:
再放毒XDXD  ~Alisa友情客串~

南半球的代表

北半球的代表
...

咁壯觀既場面,點可以冇佢XDXD

地球就交給我來保護吧