Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] [舊物新入]電單車不一定要買SHF[更新了新車]

好車.....dx車仔我都儲左12架...最新買果隻係秋型蟲..在早年在未有shf之前已經買落好幾架了.通常都係冧價買入的..反而一隻shf版既都無買過...太貴嘛:56:
好車.....dx車仔我都儲左12架...最新買果隻係秋型蟲..在早年在未有shf之前已經買落好幾架了.通常都係&#2090 ...
老文 發表於 7-6-2013 11:44 AM

對, 我都係鍾意裝著時出的電單車, 質優料靚又重手~~
老文兄個隻係連車手同電話定另一款?

回復 17# cliffordchan107

就是連人仔加電話那款...(可能是亞視播古加,真係唔算受歡迎)當年真係無人買到要超平價出售..(時間亦維持左幾年先走得晒呢d貨,又或者係shf版救番佢地):77:呢類車我買到去港版kabuto時..都係以平價形式買入..

註:秋型虫果架...我係指"鋼鬥王果架"...然而古加果架我都有買..好似2002年入的
回復  cliffordchan107

就是連人仔加電話那款...(可能是亞視播古加,真係唔算受歡迎)當年真係無人 ...
老文 發表於 7-6-2013 01:06 PM

haha, 我都買過呢隻, 個時仲係已經出咗SHF 古迦, 好多人想追番甲蟲車,
但係好多地方都賣得七七八八, 經朋友介紹先知尖沙咀星光行有得賣, 仲有唔少存貨,
可能一般人唔會去個度買玩具吧~~

回復 19# cliffordchan107

果間野我都去睇過亦見到過..呢盒亦系裡面成間鋪最值得一買既玩具..講番果盒野到現在我都未完全識玩晒電話果part..不過架車有埋變身發聲就真係好無敵..當年正價要6980日圓..好似:77:

就是連人仔加電話那款...(可能是亞視播古加,真係唔算受歡迎)當年真係無人 ...
老文 發表於 7-6-2013 01:06 PM

KABUTO個幾架又好好玩, 又有變形/爆甲, 可惜當年唔夾裝著同大版COR, 所以先唔多人搶, 出咗SHF之後, 好多即刻唔見晒, 學好多大大話齋,

拉打一定要配車先夠完整~~

果間野我都去睇過亦見到過..呢盒亦系裡面成間鋪最值得一買既玩具..講番果 ...
老文 發表於 7-6-2013 01:25 PM

個時電單車好多互動玩法, 唔係單純俾公仔坐的, 我都覺得好有誠意,
反而當年唔知點解要送個假電話, 好似紙紮品, 見識少了~~
回復 22# cliffordchan107

那個電話..確係好似紙紥品...haha:$
回復 21# cliffordchan107

乜原來唔係好夾裝著架咩?:@我就是買來比裝著坐的...因為全新..所以未開過...唔多知tim:70:

那個電話..確係好似紙紥品...haha
老文 發表於 7-6-2013 01:52 PM

另外KAIXA個架我都好鍾意, 雖比SHF大,
但係包埋可動人仔,
當年都有幸買過來玩, 心足了~~
呢架係車無上色(我咁形容會簡單D),蟲有上色
電話SET就車有上色,蟲無上色

其實我都有電話SET2000,係日本YAHOO拍左未寄返黎,紙水低真係好正
架野連運費都係400HK$,仲要全新

題外話,星光行有玩具鋪咩?日日係附近返工都唔覺......

回復 25# cliffordchan107

呢架同555可變果架都曾經係我面前出現,到最後買唔番已經後悔莫及.塵世間最痛苦的莫過於此.如果再有一次機會比我同價見到...我會再對佢地講一聲"又如何?唔夾裝著的,我係唔會買"...haha:34:

乜原來唔係好夾裝著架咩?我就是買來比裝著坐的...因為全新..所以未開過 ...
老文 發表於 7-6-2013 01:54 PM

SIZE比例比車細少少, 不過最大問題係舊裝著可動不高, 坐的時候可能掂不到PATPAT,
或者渣不到把手,
(不過裝著的可動手好脆弱, 好多時我都唔敢真係打開手指渣實把手位, 借借鏡就就位算了)

呢架同555可變果架都曾經係我面前出現,到最後買唔番已經後悔莫及.如果再有 ...
老文 發表於 7-6-2013 01:59 PM

呢個系列好雞肋的, 係要造大少少,
細個隻景品, SIZE係夾裝著, 但係又唔可變形~~

回復 26# cergo

我諗果間野都無左5.6年了...自地產霸權後..尖沙咀除了反皮城外..已經無玩具店lu:70:

再講電話set甲蟲是有上色的..不過用暗黑型態表現用晒灰沉色吧!