Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 火鳳燎原張飛翼德珍藏十二吋火鳳人偶

小弟珍藏
火鳳人形 戰神呂布 :he:
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-186443-1-1.html
整火鳳D公仔都幾高難度,一個唔小心好容易變咗臺灣D布偶公仔(如大霹靂),尤其有面譜嘅張飛更難掌握!!
回復 16# 自由之翼

如果真係出到咁我應該可以慳番,出得靚就大鑊了{:1_225:}

到時唯有只買燎原火:60:

火鳳人形其實點先為止出得靚?
想出到真人甘?定係依陳某的畫風立體化?
medicom出動漫figure做到近似漫畫家風格同神髓,
但又唔及hottoys figure迫真同detail,
甘係唔係medicom出得唔好呢?
你有無睇火鳳??陳某畫緊係漫畫,
呂布figure面相出得好接近陳某早期的畫風wo~
甘係唔係又出得唔好呢?
如果係要忽略漫畫風格神髓,咁真係可以慳番!
我希望佢出到封面圖咁就得啦
內文好多時角度問題所以個樣會唔同

如果出,八奇、劉關張、火哥、夏侯.........{:1_229:}
我都覺得出動漫系既figure 最重要係個神髓∼好似火鳳咁,上次個隻呂布個神態都唔差,係個body 唔夠勁,撐唔起件衫,比例有少少問題∼ 希望今次係整體造型上落多d功夫,唔好淨係take care個頭,好似jojo 系列,我覺得好靚喎,有detail又不失原著感{:1_197:},唔係一味”真實系”,都好吖,如果有多d 動漫line 既十二吋 出產,都係要支持既{:1_197:} 唔好嚟嚟去去都係 medicom 啦∼
回復 21# 月心

{:1_203:} 識貨 ∼ 火鳳既封面都係畫得好靚∼ {:1_203:} 如果真係做到個隻起哂筋既body 同pose,真係會敗係佢手上。。:57:
一定好期待~~~~~~~~~~~~~~~
回復 16# 自由之翼

ching d 相影得唔錯 !!搞到我又想揾番隻呂布上嚟影下∼ {:1_203:}   
等出埋翼德,搞個戰場景-呂布大戰張飛先∼∼
終於唔係IRONMAN, 期待!!
唔知咩樣呢,期待樣版
{:1_206:} 呢兩日想揾番隻呂布出嚟但係唔見咗 。。。有無邊位CHING 仲見到有得買?
如果OK真係會入隻
我記得有年漫畫節,
東立個BOOTH DISPLY左3隻12" FIGURE
漫畫樣既燎原火,帶上面罩既八奇同呂布
回復 30# 【占仔】

都成七八年前。。我當年都十分期待佢個隻燎原火,點知爛尾:72:。作為火鳳迷,有時都想好似marvel 咁有一排火鳳公仔影下相。我最想佢出 (排名不分先後)

呂布
張飛
張遼
許緒
馬超 (個人愛好∼打無雙必用)
燎原火

出哂就正∼