Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 舊物新影: 1/6 The Pyramid Red Things (SILENT HILL 中的三角頭)

舊物新影: The Pyramid Red Things (三角頭)
因為是傻瓜機相片,加上業餘中業餘水準,所以圖會傷眼, 請小心及注意.:(

得朋友的大方,有幸送了一隻給我{:1_208:},而在香港都不知道在那裡以買到,
當然自己都非常鐘意這角色,(要我打佢就頭都痛.:die:)所以都想同大家分享一下.

先講講今次的角色,造型,人設和構思是以第二集的三角頭來設定,而不是第一集的,所以人設上會同第一集的有多少出入.
(其實我自己係第二集開始玩,所以同第一集有什麼不同,真是未能作答.見諒.:p)

人設方面,第二集的尾二大佬,而遊戲中有大刀和長矛兩種武器,畫集中好似有多一,
兩種,唔太清楚.今次造型上採用了大刀,比較有氣勢咁話(咁又真係:71:).

故事係講男主角(JAMES)有一日突然間收到他的亡妻(MARY)的一封來信:50:,
信中寫到她在JAMES兩夫婦3 年前層經旅遊過的SILENT HILL 中等他:time:,JAMES便帶住半信半疑的心去調查一下.
當中便相遇到很多迷離以及離奇的遭遇.其實隻三角頭是從男主角自己的潛意識中走出來的:Q.即係由男主角自己制造出來的.
三角頭是古時候SILENT HILL的劊子手{:1_203:},在SILENT HILL中的博物館中有過他的介紹,JAMES在三年前看過有關的介紹後,
記住在潛意識中.到JAMES去到了SILENT HIIL時,被JAMES的潛意識制造出來,
原因是在JAMES的潛意識中,JAMES想自己因為殺了自己的妻子而被受制裁{:1_214:}.
所以會有這隻大佬走出來.(朋友告訴我的.因為我沒有正式的看過人物資料設定.但佢唔會老點我.因為佢真係好專業.)

講了咁多,不如睇睇相先啦:43:.

包裝彩盒加吸塑,中間好似有張細細走GE卡.而且彩盒同隻GAME個封面都好似.

正面

其他角度:36:.

\

同埋隻野真係幾大隻:54:.

正面望過去的右下角中有一個洞,打機GE時候都會見到,佢耐唔時會伸一伸條"利"出黎:69:

頭盔下GE肉瘤:72:

大刀:^

大身上GE 細紋及血跡{:1_224:}

其實隻FIGURE真係做得好靚,細微位置都做得好有心機,
質數係無可否認地好.而且本身造型都好,姿勢做得好好.
要比錢買都值得.

多謝收看:64:
睇唔倒!!!{:1_240:}
唔知點解,我自己睇返都係睇到幾張,:49:
隻怪物手工係出色的:71:,不過屋企放隻咁....核人既野會唔會有點邪呢?:69:
Wooo~~ 三哥 比較想入護士姐姐捏