Toysdaily 玩具日報

查看: 25791|回復: 74

[分享討論] [蛇叔掘實你!] Revoltech 山口式#131 METAL GEAR PEACE WALKER SNAKE

嘆者:果個常威真係害人不淺呀!!:42:
大齋:E??!乜你又買左起機版SDF-1咩??!{:1_203:}
嘆者:咩呀!?我係講緊殺左戚家十六口果個水師提督。。。。個仔呀!!:blame:
大齋:。。。哦。。。我都係講番玩具勒!:43:

{:1_197:} 先報價,以保平安 <--- 有人成日咁寫架。。。
煙士$27X!不過都仲咪平得過蕉人。。。
有ching話等跳樓先入喎。。。
跳得樓黎道氣都過左啦,仲玩佢咩。。。&#22053;氣!

:handshake: 我個friend就&#21709;蕉人買左,
黃sir仲話:係呀!隻眼曉郁架!!

係喎!會郁架!其實可動眼真係好正!
眼係靈魂之窗,郁得既話影相時真係令到張相更傳神!!
但係又有ching就係嫌佢可動眼,
搞到隻蛇叔不倫不類喎。。。

:67:講真!山口式同figma既真實系人形不嬲都係走卡通路線架啦,
關鬼可動眼事咩。。。
係!大貨出到黎係有問題,
因為明明頭巾應該貼實眼眉,
但係佢就成忽肉色出左黎,
真係好卡通。。。
無晒殺氣!!

不過!都唔係無得整丫,
先將眼球篤出,
用少少混合畢地將頭巾底加&#28662;,

眼球既北半球就油一浸薄薄既淺灰色當打陰影:

橫掂都油!不如油埋頭髮啦,原身隻色好灰,
蛇叔係深啡帶金加嘛。。。
不過自己油得唔好呀下,唔好笑呀!!!

油埋頭巾,再組裝番好,搞掂!!

再滲線,補少少detail位同少少舊化:

阿蛇叔當堂生猛番晒!!仲好大隻添!!!

{:2_305:} 玩山口式就係諗住玩佢既痙攣式可動之嘛。。。
玩樣靚、玩雕功、玩寫實!玩1/1啦!!

去相!!!

一如以往,山口式既手掌都幾豐富既,今次夾埋有成十一隻手掌!

武器反而唔多戈。。。得兩把槍同一把咩Stun Rod。。。
我其實唔知佢係乜。。。望ching賜教!!<--- 原來係電槍!唔該晒紅魚大同罪罪!!:love:

連刀都無把係好大既失望。。。

btw,武器就簡單掃銀:

FIN!

多謝觀看!!!:64: :64: :64:
最愛下面e句{:1_203:}

大大d 相好靚, 黃色背景用得好正, good job{:1_228:}
精彩演繹,生“蛇“活虎,謝美圖分享!{:1_197:}
我最鍾意呢兩張~~:$
(not  串ing)

最愛下面e句

大大d 相好靚, 黃色背景用得好正, good jo ...
神打魔帝 發表於 15-4-2013 10:53 AM

精彩演繹,生“蛇“活虎,謝美圖分享!
Spartan113 發表於 15-4-2013 11:05 AM

多謝ching們讚賞!!!:35:
我最鍾意呢兩張~~
(not  串ing)
Garycharm 發表於 15-4-2013 11:06 AM

衰鬼。。。我都係喎。。。。。{:1_208:}
唔知點解,貓貓每次用鮮色做底都會搞到成批相偏色,呢下真係唔夠齋GOR&#22175;。:71:

BTW,點解淨係幫亞馬信賣廣告?用龍江橙紙箱唔好咩?
CHing我果隻同你調轉&#21655;,搵晚你拎番lee隻比我la!
唔知點解,貓貓每次用鮮色做底都會搞到成批相偏色,呢下真係唔夠齋GOR&#22175;。

BTW,點解淨係幫亞 ...
catcat 發表於 15-4-2013 11:44 AM

HEHE.... :DD 我其實都係有色差。。。不過&#21709;PS執番咋。。。
我想用青島啤酒架。。。唔靚咋。。。:67:
CHing我果隻同你調轉&#21655;,搵晚你拎番lee隻比我la!
wopa1969 發表於 15-4-2013 11:46 AM

係咩?!要換唔該自己搵黃sir啦!:65:
不如整番本playboy比蛇睇la!
不如整番本playboy比蛇睇la!
wopa1969 發表於 15-4-2013 11:53 AM

係都畀番把軍刀佢先啦!!:blame:
有敵人喇!!!

btw,果把Stan Rod乜Q黎架。。。:78:
很讚的分享 :71:
改得好正:71: 值得抄考{:1_210:}
不過都係等2魚5樓下先入手...