Toysdaily 玩具日報

查看: 18780|回復: 12

[改造交流] [新魔神英雄傳] 星界山の守護神 - 夏鬼丸!!

繼續童年回憶PART 3 - 夏鬼丸~ 10%

好多位仲要時間修正

兩隻手仔係ab 不地"鏈"左個form 再打磨

500 灰~

記得上次隻新星戰神丸有網友問起個雕花點整, 今次趁搞開雕頭個雕花又影多幾張相說明o下~

用左原本張貼紙起左個稿

用0.8MM 膠版CUT 左個大約O既四方形出黎先~

左右各一, 之後用雙面膠紙痴死佢

跟住可以開始CUT~

大約O既輪廓

跟住再用CUTTER+銼仔修正

痴返上膊頭, good fit

呢一刻用BLU-TAPE 痴住先. 噴完油直接用AA膠痴實

80%

仲差D 金色位.... 上色過程真係多災多難....

搞掂~

加埋海火子粒人仔~

同o向2006 年完成的夏鬼丸黎張合照~~~~ 話咁快就過左7年....

下回待續~!
Very nice !! {:2_268:}
nice job bro!! Keep going!
支持,好正既作品,最like有制作過程
回復 1# 雲端虹

Nice sharing, thanks
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
相比之下大大技術增進不少:71:
我睇到呆左.......:shy:
正∼∼^^樓主你係我偶像∼∼
唉,我隻新星龍神做左20%就停工到依家--
回復 1# 雲端虹

請問閣下兩隻夏鬼丸是強國版定古董?
如果是古董就唔捨得了..{:1_197:}

Deleted post......
版大們, 真的不好意思, 唔太識規矩犯左規....
我已把內容delete, 請問可以把它移回模型討論區,好讓此post能和一眾模型同好分享嗎?謝謝!
I like your work as well as your passion!!!!