Toysdaily 玩具日報

[詢問] Hobby Japan Banshee Head Display 發光問題~

唔知今期附送既banshee頭像...
可唔可以塞枝手指燈洛去發光呢?
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... p;extra=&page=1
↑ 睇完上述貼之後就好好奇地想套用洛HJ隻banshee head到...
有冇CHING試過是否可行@@?
用於Banshee應該有D難度,因為個頭有得變形,唔同上述嗰位大大嗰隻個頭係空心嘅...
回復 1# 凱獸王

想問0下港版同日版有什麼分別???{:1_197:}
回復 3# hompage
分別就係日本版, 組合說明圖有零件號碼, 而港版竟然只有黑點, 沒有號碼, 而相信亞洲時文社仍然未知道!!
此外, 今期書中有一篇教如何加燈, 不過放棄變形.
用於Banshee應該有D難度,因為個頭有得變形,唔同上述嗰位大大嗰隻個頭係空心嘅...
mokfung1985 發表於 14-4-2013 10:04 PM

oops...以為頭像入面會有好多空位足以放入手指燈tim...:oh:
oops...以為頭像入面會有好多空位足以放入手指燈tim...
凱獸王 發表於 14-4-2013 08:58

同之前出過嘅Unicorn頭一樣, 因為要變形, 一個頭內藏2塊面
自己駁燈其實唔係太難
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽