Toysdaily 玩具日報

[新品消息] HK魂shop出OO Raiser了

價錢係主因之一, 但唔係最緊要, 依家玩得HOBBY類玩具, 除非係今次OOR咁大差距先至會講, 其他幾十蚊我都懶得堙。
個間垃圾速遞先至最大問題, 日本公司都搞到咁垃圾, 摺左佢把啦。
我係香港魂shop訂過好幾次嘢,冇問題喎! 貨品亦冇損壞,不過我係公司收貨,放工前一定有得玩
唔知你送去邊,但我訂佐咁多次都OK送到。而家D舖咪做緊嘢囉。當佢摺佐咪可以貴返,佢地斷故唔會收你七 ...
kogfss 發表於 12-4-2013 11:22 PM

哩個情形同買game一樣,冇行貨果陣就鬧水貨貴,到有行貨又鬧行貨有中文字影衰哂,佢又唔識得用佢個腦諗下因為有行貨出現,佢先至多啲選擇同唔駛捱貴貨…
價錢係主因之一, 但唔係最緊要, 依家玩得HOBBY類玩具, 除非係今次OOR咁大差距先至會講, 其他幾十蚊我都懶得 ...
luciferdark 發表於 12-4-2013 11:39 PM

我都應為速遞(加個人要就時間收貨)先至最大問題

另吾知係我黑仔定其他原因...係佢度買過的貨中較多都有dQC問題...
我都應為速遞(加個人要就時間收貨)先至最大問題

另吾知係我黑仔定其他原因...係佢度買過的貨中較多都 ...
takeshi 發表於 13-4-2013 12:00 AM

唔準時真係唔緊要, 但唔好遲足兩三日啦, 電話又打唔通
就係因為依家D人唔用腦(亦有可能係想用都無), 見行貨俾得個少少甜頭(仲要已經過晒氣)就一味死捧。
老老實實, 日版本來都越來越平, 做GE人已經夠多, 除左極少量抽選類, 香港魂SHOP已經無存在價值。

講番QC, 個人收HK魂SHOP D野都暫時無咩問題, 係有時個速遞哥仔真係暴力左D, 但裏面真係唔覺有大問題。
如果下半年又有隻魂展紅版00或艾斯亞有得訂,唔知有冇人即時又話做到嘢?又話人十算?又話要運費?
如果下半年又有隻魂展紅版00或艾斯亞有得訂,唔知有冇人即時又話做到嘢?又話人十算?又話要運費?
kogfss 發表於 13-4-2013 12:36 AM

做倒野咪讚,做唔倒野咪話。今日鬧,聽日唔讚得?有咩問題?
唔準時真係唔緊要, 但唔好遲足兩三日啦, 電話又打唔通
就係因為依家D人唔用腦(亦有可能係想用都無), 見 ...
luciferdark 發表於 13-4-2013 12:26 AM

其實都係自己黑仔架啦:42: 只係仲有啲不設實際的幻想係佢地問題:56:

除左之前會場限定貨同w腰帶,我都無幫襯佢地其他野,當佢同出便同價我都寧願出去訂⋯香港太細亦係一個因素⋯
問題咪就係十算。人哋一直都係十算,有D舖平過佢就小人貴,但平過佢一係卑全數,一係要二三百蚊訂,但同佢訂你可以就出先用card過數。吉吉島一向公價賣貨唔通又要鬧。鬧佢送貨都有得講。
做倒野咪讚,做唔倒野咪話。今日鬧,聽日唔讚得?有咩問題?
呂品器 發表於 13-4-2013 12:59 AM

講得好!佢依家喺貴就喺貴!我理得佢往後喺點...
kogfss 發表於 13-4-2013 12:36 AM

哈!! 無錯.. 到時又係得頑仔一間會親自找人去入貨, 收13算.. 之後過左1個月, 魂Shop 開訂. 個個搶入, 搞到Server down 機
多鬼餘!
個個o係出面訂o左就o黎抽行貨要10算水
仲有一啲人未訂要等港魂咪又係有合理祈望想佢唔洗10算,講到尾咪又係想貪平理得佢咩送貨問題
依家見人要10算就走o黎狂插,試下如果港魂係8算未訂果班人咪又係會好似依家訂晒水貨班人咁懶高明走去話人乜乜物物
見高拜見低踩
問題咪就係十算。人哋一直都係十算,有D舖平過佢就小人貴,但平過佢一係卑全數,一係要二三百蚊訂,但 ...
kogfss 發表於 13-4-2013 01:37 AM

- 「一直係十算」係咩意思呢?閣下點解覺得一直都要係十算?係因為魂shop買野就老馮計你十算?點解香港魂shop買野,同日圓匯率毋須掛鈎?而家日圓唔夠八算,佢就算件貨唔賺我,匯率都賺左我足足20%。匯率十算賣野係十算,八算賣野又係十算,而家話佢貴有錯咩?

- 送貨服務唔能夠令顧客滿意,又唔鬧得?約既timeslot都meet唔倒,怨下又唔得?閣下冇事,並唔代表其他人冇事。有個別師兄話個盒狀態都有損耗,又唔嘈得?

- 所以我買港版魂限,都落舖訂,唔要佢速遞。

- 我鬧香港魂shop,唔係想佢死,係驚佢死。佢唔搞好競爭力,我怕佢過冇耐話香港魂shop搞唔起收檔。作為消費者,多個選擇永遠冇蝕底。
多鬼餘!
個個o係出面訂o左就o黎抽行貨要10算水
仲有一啲人未訂要等港魂咪又係有合理祈望想佢唔洗10 ...
炒價仙人 發表於 13-4-2013 02:12 AM

其實平心靜氣諗一諗,如果¥價11算港魂會唔會繼續做10算呢?又如¥價落到6算港魂仍係10算師兄係咪會繼續選擇同佢買呢?而家唔係要佢平過日本定價,只係希望對換率唔好差太遠啫,呢樣都應該叫做企業艮心嚟!好多大公司跨國銷售都已經係劃一價錢加當地稅項嘅,而且相信好多師兄都唔希望港魂做唔住同做好啲啫!{:1_226:}
不過師兄有樣嘢講得係啱嘅,而家真係好多人無論乜嘢都會插一餐…有啲回文重兩邊都插添,真係唔知點解嘅…:38:
- 「一直係十算」係咩意思呢?閣下點解覺得一直都要係十算?係因為魂shop買野就老馮計你十算?點解香港 ...
呂品器 發表於 13-4-2013 02:18 AM

佢地剩係識抽住十算呢一點嚟丙人
無計
就算你一點一點咁分析, 佢地都係睇唔明
不如直認係怒插魂SHOP HK佢地條氣仲順
理性D講, 真係唔該魂SHOP HK換鬼左運輸公司先
另外, 原來有人係唔識合約精神, 呢個POST真係分到晒邊D係人, 邊D係:38:
訂貴左我從來唔要求要人退差額, 亦支持鋪唔退, 合約精神, 香港人中小學肯定有教

香港魂SHOP係曾經做到野, 有D係日本要抽選, 香港魂SHOP做到先到先得, 呢一點係好(暫時亦係唯一好)
你價錢十算, 如果件野唔係好似OOR咁上晒萬YEN, 幾十蚊我支持你有咩所謂?
問題係你個出貨無得揀, 逼住要俾垃圾YAMATO運輸賺, 我條氣點順?
你俾多個OPTION, 俾我用順豐, 或者香港郵政, 再或者, 去YAMATO運輸CENTER攞, 我都唔洗受呢間XX公司玩啦?
我又講多左, 又唔記得D人剩係識針住十算:38: