Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.127~~~幪面超人四號~~~Riderman

頭像被屏蔽
支持some大呢排回勇! 期待你更多的review
露出面部既拉打係我鐘意佢既原因!!

最近兩隻shf可動好高,我都玩足整日
始終都係昭和年代造型最好,家陣平成真係好肉酸。:42:
先支持下some大
多謝some大介紹,等我對佢既認識又加深咗
小弟都好好彩買到一
timothy276217 發表於 10-4-2013 11:23 AM
謝 timothy 兄支持~~~~:)以前細個睇電視睇咗兩次~~~好記得 V3 向天空大叫封佢做四號幪面超人~~~:$
呢隻好吸引...戲裡的故事..戲外的shf都一樣精彩..最愛rider之一
老文 發表於 10-4-2013 11:30 AM
佢故事背景確係拉打劇非正義超人始祖~~~~近期好鍾意GE照井龍都係有差唔多GE描寫~~~所以我覺得W係近期拉打佳作~~~:$
支持some大, 近排一口氣追返進度咁喎
davidki99 發表於 10-4-2013 11:54 AM
其實重有唔少未開盒~~~包括兩隻恐龍 Greeed~~~完全體 Ankh~~~Meteor Storm~~~獸帝~~~Shocker Rider~~~秋葉黃~~~獅子水瓶座~~~龍牙............:68:
支持some大,希望some大能寫Ankh(完全體)報告,因我想知是不是真的值$600
看完詳細的報告便知需不需 ...
gaoken 發表於 10-4-2013 12:33 PM
多謝畀面~~~~完全體 Ankh 我都重未開~~~:55:不過之前隻 lost Ankh 我都好滿意~~~上色雕工細緻~~~我諗完全體唔會差得去邊GE~~~:65:
我都覺得有表情換會正啲~~~~~~~

高矮不一~~~~~~
pein 發表於 10-4-2013 01:03 PM
高矮不一係上一次 Super 1 分享帖都提過~~~不過就當係演員有高有矮咁睇咪算囉~~~:73:
昭和拉打陣容越來越齊整呢~
要是有多一兩個臉部表情替換當然好, 但我擔心會造到很崩壞XD

笨大請別忘了R ...
手榴蛋包飯 發表於 10-4-2013 01:24 PM
係呀~~~好快就齊人添~~~:43:Riderman 我想要多一個開口面同埋咬緊牙GE面黎替換~~~好似 SHF Pretty Cure 咁就好啦~~~{:1_224:}RX 點解重未公佈 Robot Rider 同 Bio Rider~~~:blame:
小弟都覺得小咁呢臉部表情
配件方面就差咁個網但唔知點解小弟唔可以將條繩穿入隻手到(如下圖 ...
hibiki2005 發表於 10-4-2013 02:03 PM
你將條繩銀色嗰面慢慢用牙籤"督"過拳頭個竉就得架啦~~~整番出黎時都係銀色位出先~~~要慢慢用番牙籤"督"~~~千祈唔好抆條繩呀~~~~:)
good post...always support !!!!!
alex555 發表於 10-4-2013 02:13 PM
謝 alex555 兄支持~~~~:)
等緊你張昭和拉打合照{:1_203:}

昭和系果然冇令人失望, 呢款真係好好玩!{:1_208:}

靜待 "X" 降臨{:1_228:}
Good product, if sic can have the decade version riderman is good.But shf riderman is also good{:1_203:}
Support Some大。
合照果張好正~
我都期待7月的Shocker戰鬥員 & 舊一號。
刨哂Some大既Report

先知道Riderman既故事
F.S.飛煞 發表於 10-4-2013 03:31 PM
其實照荓龍都係跟咗佢~~~所以我呢兩個角色都好鍾意~~~:love:
Riderman,初代復仇鬼
唔知真,ZO,J有無機出
saga522 發表於 10-4-2013 05:02 PM
只要編劇有功力~~~復仇角色係好有發展空間~~~~:)
Some大,靚相靚pose!
自己懶出題,等你好耐,假期影咗,終於有得出!
Some大, ...
麥師 發表於 10-4-2013 05:23 PM
謝麥師兄支持~~~~你架車幾 fit 喎~~~~:)
The content of your post is so rich ~ support!
buzz 發表於 10-4-2013 05:46 PM
THX buzz 兄支持~~~~:77:
支持

呢隻我十幾年前細個睇返v3果陣已經好鍾意!

不過shf我都想佢出多幾種表情,而家木口 ...
accelryu 發表於 10-4-2013 07:19 PM
謝 accelryu 兄支持~~~~:35:總之多塊面換下點都好啲~~~~:63:
支持Some大,近排Some大包交頻頻喎
昭和系真係出得正............
咁多個角色我就最鍾意V3,跟住到呢個 ...
samyeun 發表於 10-4-2013 05:57 PM
THX smmyeun 兄支持~~~~V3 + Riderman 確係當年收視保證~~~~:$
支持some大呢排回勇! 期待你更多的review
露出面部既拉打係我鐘意佢既原因!!
EricBanana 發表於 10-4-2013 07:34 PM
THX EricBanana 兄支持~~~~~:77:
最近兩隻shf可動好高,我都玩足整日
ToysHunter99 發表於 10-4-2013 08:15 PM
Wizard 我無買呀~~~~唔知質素如何~~~~睇報告話條頸同腰短咗~~~~:)