Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Hkpolice-Psu

[玩具報告] 懷疑被肥趣x地騙!

關閉 [複製鏈接]
個別款式炒賣的誘因太大,
例如量小,質素內容高出其他太多,
基本上我不會相信大部份店所謂散抽,
寧願單買 ...
cliffordchan107 發表於 7-4-2013 10:11 PM

講真除非貪得意抽盒咩款都無所謂外我都唔會抽情願散買或一set買算
見過有人用手'捏'咭俾職員鬧,
但易地而處, 又是另一種標準了~~
見過有人用手'捏'咭俾職員鬧,
但易地而處, 又是另一種標準了~~
cliffordchan107 發表於 8-4-2013 01:57 PM

因為有閃的話會厚點,我以前我試過這樣選呢,不過大把鋪自己抽起晒後無再玩咭了
回復 1# Hkpolice-Psu

其實買得這類抽又無開種類的盒蛋都預0左好難抽中想要的..{:1_203:}
商店抽起都好正常......{:1_195:}
因為有閃的話會厚點,我以前我試過這樣選呢,不過大把鋪自己抽起晒後無再玩咭了
yugi 發表於 8-4-2013 02:01 PM

以前抽YES咭同萬變咭都會有人用燈'照田雞'的, 後來知道所有閃咭都事先抽起就無乜人再抽了,
之後剛好這類咭也息微~~
回復  Hkpolice-Psu

其實買得這類抽又無開種類的盒蛋都預0左好難抽中想要的..
商店抽起都好正 ...
hompage 發表於 8-4-2013 02:02 PM

不過睇下係奇趣官方做法, 還是職員私下抽起,
討論點可能略有不同~~
其實肥趣抽唔抽起正野, 都有機會遇到樓主既情形
以 gundam head part 3 為例, 1box齊8款, 岩岩開原 box 比人抽
可能 3-8 比人買走左, 剩番 1, 2, 佢再開一盒原 box
計埋之前賣剩個 d, 變左 1x2, 2x2, 3-8, 經過幾次補充
可能已經有幾個 box 既揀剩款, 所以買到3隻同款一 d 都唔奇
除非佢地等一條賣晒先補啦, 不過 rider head 不適用, 因為原 box 有多過一種組合
所以好多人會成 box 咁爆, 重複左先賣出去或同人交換
講真除非貪得意抽盒咩款都無所謂外我都唔會抽情願散買或一set買算
yugi 發表於 8-4-2013 10:39 AM

點都係入一SET實際D...
而OP為例...
就算成箱咁爆...
SP可能得2-3隻...
一箱已經好多盒原盒...
回復 22# ZeroCool
同意
之前我係肥趣抽盒蛋,我見佢補充個d放係前面,所以第一set賣剩個d一路都係最入...
有關討論店舖、品牌或真實人物
我們不鼓勵會員討論店舖的經營手法不論好與壞(例如:好服務的商店、黑店,奸商……)或任何真實人物外貌,性格進行人身攻擊或未經証實之評論。有關之討論我們亦會小心處理,以免討論區被人利用作發放虛假消息、宣傳、抺黑、罵戰等,因未經証實之討論可能對真實人物、品牌、店舖會造成不公平之影響。 管理員有權即時刪除或鎖上有關之討論而不另行通知。