Toysdaily 玩具日報

查看: 6422|回復: 24

[玩具報告] 懷疑被肥趣x地騙!

關閉 [複製鏈接]
話說我尋晚去左荃灣間肥趣x地買左4盒gundam頭part1同4盒gundam頭part3

咁返到屋企一拆,part1係1x gafran,1x genoace custom,2x g-exes

呢個都唔奇,最奇都係果4盒part3,賽果係1x sazabi 同3x desperado

有無搞錯?!
一向有抽起, HK 玩盒蛋最好買一套
我一早留意到荃灣奇趣有古惑,我之前好奇攞過盒高達頭part.1上手睇,發現封盒膠紙下有膠紙漬,有部份更係雙膠紙(呢類盒蛋全新品一定係單膠紙),擺明被人開過盒,被人抽起左rx-78同渣古。而且原盒買/抽一定齊基本款(part.3直頭包埋特別版),而家你有重複款,仲要係連出三隻同款,就證明原盒被人偷龍轉鳳過。{:1_204:}
我一早留意到荃灣奇趣有古惑,我之前好奇攞過盒高達頭part.1上手睇,發現封盒膠紙下有膠紙漬,有部份 ...
花少爺 發表於 7-4-2013 06:37 PM

肥趣除左收埋的合金全部野都開過盒放防盜
散抽我都試過三盒中兩款同!但係又試過抽一盒中龜霸!
小弟都係個度買過拉打頭像原盒, 一開盒左邊款同右邊款一樣..{:1_236:}
可能大家唔知,佢哋賣咗一啲之後會補貨,比如佢哋賣先3盒之後會補番3盒出嚟,所以抽到同款係有可能。
但老實講我真係見過北角肥趣有抽起啲盒蛋,最常見係蒙面超人頭像 and One Piece 盒蛋。

So is it still worths to lucky draw in Wonderland, think about it yourself la !
But I still believe that sometimes you can still some good stuff from there !
肥趣除左收埋的合金全部野都開過盒放防盜
yugi 發表於 7-4-2013 06:50 PM

呢個可能係開過盒既其中一個因素,但睇過下面個post,就知道內幕唔係咁簡單:51:
http://m.uwants.com/index.php?action=thread&tid=14910229
頭像被屏蔽
講真我想唔信佢地無做過手腳都唔得啦,由於佢地會擺d放盜磁帶響盒入面,咁即係話盒盒都會被佢地開過,咁既情況下,有人起貪念絕對唔出奇
奇趣做手腳已經唔係乜嘢新鮮事, 都好多年歷史了...:he:
只有抽唔值錢或唔hit嘅盒旦先唔會出事. 佢哋D staff 做手腳全無技巧可言, 可謂明刀明槍!!
奇趣係擺到明開盒架
因為要擺防盜條丫嘛
拿我地擺防盜條 JA
無做其他手腳架
{:1_218:}
奇趣係擺到明開盒架
因為要擺防盜條丫嘛
拿我地擺防盜條 JA
無做其他手腳架
玩具 發表於 7-4-2013 09:26 PM

不管你信不信,反正我不信:p
就算冇開過, 散賣呢講, 呢個情形其實好正常
如果買原盒都有樓主既情況, 咁就真係比人做左手腳
個別款式炒賣的誘因太大,
例如量小,質素內容高出其他太多,
基本上我不會相信大部份店所謂散抽,
寧願單買已開盒自己想要的款式,
或者BOX入, 高一點也是值得.