Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.126~~~終極生存騎士~~~Knight Survive

some大呢排開turbo:x

件斗篷如果擺pose用  就返角度都唔錯
不過淨企時會顯得好怪:26:
再試用 TD 資源上載圖片~~~:77:
這隻係我上年十大最愛:35:
係肩甲設計差少少
some大一如既往連人帶車奉上報告{:1_223:}

呢隻新生騎士擺起pose上來,唔錯,除左披風難裝d,qc參差之外
外型都幾好
pein 兄學 bigjohn 兄咁自改玩具~~~~就算斗篷拍得實我都係話佢出得渣架啦~~~~兩邊都無得360度轉~~~~再 ...
Somebody_Ex 發表於 6-4-2013 07:45 PM

如果能達到bigjohn兄嘅lv就好lu~~~~~{:1_223:}
歸根究底都係件斗篷真係好拮手~~~~~{:1_224:}
想問這一款金屬藍會否有脫色的問題?
hamsterking 發表於 6-4-2013 01:29 PM
暫時未有~~~不過我唔排除有呢個可能~~~~{:1_206:}
又來支持some大啦
其實佢qc好正,斗篷我就啪得入,係金屬色又有退色問題
timothy276217 發表於 6-4-2013 07:59 PM
謝 timothy 兄支持~~~~{:1_205:}你就好啦~~~對翼拍得入~~~~我左邊拍極都唔入~~~:67:
支持SOME大
我應該都會補買返呢隻:$
好貼子, ,不推嗎? 我要睇同皇蛇打鬥場面, HE !
~Knight Survive 斗篷真係玩死成日跌..不如一塊過重好..............:47:
some大呢排開turbo

件斗篷如果擺pose用  就返角度都唔錯
不過淨企時會顯得好怪
攝影_基 發表於 7-4-2013 02:48 AM
呢幾日假期發咗神經日日開工~~~~:68:講真如果有多對唔同型態GE斗篷就好啦~~~立正姿勢時真係好唔自然~~~~:62:
這隻係我上年十大最愛
係肩甲設計差少少
御姐喵 發表於 7-4-2013 01:34 PM
肩甲設計確係令膞頭減低可動性~~~但都好過一邊玩一邊甩咁衰~~~~:60:
some大真給力呀, 一click到日系版就見到數個some帖:shy:

原來那件斗篷很易鬆脫啊...零件本身較尖銳又經常自尋短見確是個問題...:44:
btw它的上色品質好像普遍比生存龍騎好?
次次睇完SOME大既貼都有想玩既衝動,我哥盒生存夜騎就仲未開,好怕佢甩色.
some大一如既往連人帶車奉上報告

呢隻新生騎士擺起pose上來,唔錯,除左披風難裝d,qc參差之外
外 ...
F.S.飛煞 發表於 7-4-2013 01:50 PM
謝飛煞兄支持~~~~~:77:確係外型好~~~係披風差啲啫~~~:x
如果能達到bigjohn兄嘅lv就好lu~~~~~
歸根究底都係件斗篷真係好拮手~~~~~
pein 發表於 7-4-2013 02:49 PM
拮手唔怕~~~我就驚玩玩下跌崩件披風~~~~:80:
支持SOME大
我應該都會補買返呢隻
cocoEXE 發表於 7-4-2013 11:24 PM
THX cocoEXE 兄支持~~~~~{:1_205:}而家個價好似又貴番~~~~:44:
好貼子, ,不推嗎? 我要睇同皇蛇打鬥場面, HE !
Anfernee615 發表於 8-4-2013 12:17 AM
無同王蛇一齊影相~~~~:60:
~Knight Survive 斗篷真係玩死成日跌..不如一塊過重好..............
一文字 發表於 8-4-2013 01:35 AM
每邊兩件無咩問題~~~係上面個關節拍唔入去~~~畀佢玩死咗~~~:68:
some大真給力呀, 一click到日系版就見到數個some帖

原來那件斗篷很易鬆脫啊...零件本身較尖銳又經常 ...
手榴蛋包飯 發表於 8-4-2013 05:57 PM
謝手兄支持~~~~:43:除咗今次件斗篷外~~~而家好多 SHF 對角都係死穴~~~一跌就斷~~~:55:夜騎上色同龍騎水準大致差唔多~~~不過我驚金屬色會褪啫~~~:80: