Toysdaily 玩具日報

玩具日報政改方案諮詢文件(希望能得到一百個讚同留言)

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
對於大大既所有建議, 我完全係贊同, 但係, 如果要响一個自由慣既地方去建立遵守規則, 即好比响美國實行共產主義一樣, 真係好難, 比登天更難:o:o:o
原文章由 wiisimon 於 12-4-2007 10:53 AM 發表

第4

我指的是"過渡"評擊

其實 "過渡" 這是一個觀點與角度的問題~
每一個人的用詞和表達的方式都不同~~所以好難介定~
就好似 地球因為人類較多其他星系的來訪者就會被視為外星人我地更會思考他來的目的
假設我地是外星人 有地球的人類 來訪我地星期 我地都會思考他來的目的 一樣
Simon, I have read all from yours and thx for your suggestoin first.  :)

For my own point of view, most of us are volunteers without paid.  What we have at present is the passion for toys sharing.  :)

Monitoring for the whole site is difficult but we will try our best to continue and try our best to keep there peaceful.

Let me discuss with other editors for your suggestions first.  No matter what the result is, for me, I still thanks for your support and let us create a health and peaceful atmosphere together!  :)
第九~ 興文字獄............
我上黎吹下水relax炸大佬, 連回幾多個字都要限制.:(
雖然小弟真的看得出大大你無非是想TD好,
但網上不竟是個開放的自由平台,
老實小弟已經覺得TD比起好多討論區和平,
呢度d管理員大大亦都叫做做得吾錯架喇(畢竟各管理員大大都是義務),
呢度大部分大大亦已經很有教養和自律~~~
試想一個政府的政策, 經過咁多人討論而實行, 都大有問題和漏洞存在,
何況一個小小既討論區,
畢竟人既智慧係有限既,
由人定出黎既制度都一定有吾完全既地方~~~

睇開d啦, 大大,
suit你既野又未必suit其他人既姐, 係咪??
最緊要係過得人, 過得自己咪算law.

btw學某位大大講, 要有一個完全suit你既討論區最好就係大大你自己開個同定規矩,
但係又未必咁多人上,(咁苛刻既規矩未必個個頂得順)
你可能又會話個討論氣氛吾夠既姐~~~:ar:

放鬆d啦, 大大~~~:DD

but I think大大你d規矩有d太理想化喇~~~

[ 本文章最後由 藤條不二熊 於 12-4-2007 12:21 PM 編輯 ]
以前TD吹水個個都有分串
知道去到某d樽頸位會收聲
唔會打到人地冇聲出

可能依家多左好多鍾意要采既小朋友
點都要玩到盡一盡

其實點為止"小圈子"~~?
成個網過萬人
唔通個個好好朋友?
咁總會有一班性格喜好差不多,所謂"小圈子"特別要好卦~~
有人睇唔上眼走去撩"小圈子"為乜呢?
道不同不相為謀
岩傾咪傾咯,唔岩傾咪走咯
使唔使埋唔到堆又走去單單打打咁小家呢?

其實TD自由度高係好事
但總有人睇鍾意睇無線,有人睇鍾意睇亞視卦
我響TD玩左咁耐就唔覺TD有變喇
變既只係人,變既只係各位既心態
所以我覺得TD冇必要去改咩革咯~~~
如果要話點解TD會變得少人
倒不如問下閣下點解成日出一d甚麼玩具日報真的大不如前既post
見閣下既注冊日期係9/11/2006
或者老兄你以前係潛水員
見近排TD靜左諗住出於好意幫手將TD弄回以前一樣
但我唔係好認同老兄既做法咯
不如老兄試下開一個"有冇人支持wiisimon既做法"好過
老兄認為對TD好既做法可能係閣下一廂情願
我唔認同老兄既做法亦係我一廂情願
但老兄依家好似有d莫視其它人既意見
:):):)
原文章由 wiisimon 於 12-4-2007 10:56 發表

呢d只不過全部都係意見

點解你地好似講到我想實行咁既

不如你地諗d方法出黎

比版主參考下仲好

明白你係想td好~ 你講架野~ 之前我都同版主講唔少~
版主聽唔聽自然有佢做法~
你噤著急都係冇用的~
平常心啦~ ^^
原文章由 路人丙 於 12-4-2007 12:57 PM 發表
倒不如問下閣下點解成日出一d甚麼玩具日報真的大不如前既post
或者老兄你以前係潛水員
但我唔係好認同 ...

叫它們自己開個罵戰區

唔好入來吹水區吹水囉
原文章由 cowup201 於 12-4-2007 03:02 PM 發表

叫它們自己開個罵戰區

唔好入來吹水區吹水囉

你覺得佢罵戰
可以2位當時人只係當吹水....:DD
原文章由 路人丙 於 12-4-2007 12:57 PM 發表
或者老兄你以前係潛水員
但我唔係好認同 ...

其實winsom兄都是提議一些見議,我們也可以好好的去想一想他的見議的可行性.不要只是一味的反對,反對.你們有其他的想法或見議,也可以說出來.路是每一個人一同去行走的.不是一個人就能去開創整個世界.我唔可以說WINSOM兄所有事也是對的.但最起碼他提出了他的建議,這是可喜的.其實正好每一個對TD有感情的人,在這個時間提出他們對TD的建議機會,給管理員們考慮一下,這才是有益的建議,不是只一味說人家的這個建議不好,那個不好.自己就一味憑空想像.如果自己也不給一點見議,我們怎麼知道你想什麼呢?
我想,其實最重要就是我們所有對玩具有一份使命,有一份熱誠的大大們,用我們的熱誠去教育其他人,玩具的價值在於什麼,除了金錢之外,玩具還有其他值得熱愛的原因才是最重要的事情.
原文章由 cowup201 於 12-4-2007 03:02 PM 發表

叫它們自己開個罵戰區

唔好入來吹水區吹水囉

人哋開左啦,不過冇乜人上去之嘛:he::he:
原文章由 hunghung1212 於 12-4-2007 04:21 PM 發表

其實winsom兄都是提議一些見議,我們也可以好好的去想一想他的見議的可行性.不要只是一味的反對,反對.你們有其他的想法或見議,也可以說出來.路是每一個人一同去行走的.不是一個人就能去開創整個世界.我唔可以說W ...

:shy:我的建議就是唔贊成WINSOM兄的提議.
我唔覺有野要改.

這是我的睇法:DD玩得好開心.點解咁認真?:ar:
原文章由 天劍無名 於 12-4-2007 05:04 PM 發表

人哋開左啦,不過冇乜人上去之嘛:he::he:

由得佢地自己玩啦
唔係又有人話發起筆戰
你知啦.................而家各位大大對呢方面好敏感