Toysdaily 玩具日報

查看: 14408|回復: 39

[詢問] 請問可以如何欣賞3A 產品

頭像被屏蔽

感謝大大勇敢發問
因為我也是不懂3A哪裡吸引人, 我一直想已其它玩3A玩家的角度想
但依舊喜歡不上3A{:1_200:}
不要勉強自己~:38:
只大家追求既野唔同~
有人喜歡真實感
亦有人喜歡設計~

等同有人非常喜歡 王家衛 導演, 但本人極唔喜歡一樣~
點解仲要勉強自己 享受你既HT算啦~
3A有獨特的設定及高技巧的舊化吧
色即是空 空即是色 善哉 善哉 :67:
有趣的造型加專業維修 ...
頭像被屏蔽
之前買左兩隻foxbox既figure,有人狂X話樣衰核凸衫吾靚,有人死問我出吾出讓。。。各花入各眼姐。。。無謂免強自己同別人一般見識。。。我自己就幾鍾意3a既設計同舊化。。。講完,歡迎狂插。
在情: 鍾意3a因為夠卡通. 睇見明日帝真係忍唔住唔笑,
在理: 見d師兄1款十色咁入, 1盒十件咁買, 比錢比得咁高興, 我都忍唔住唔慕名插1腳落去.

當然. 我見平才玩兩手啦.
好似新 bramble 85 snipper 155, 我of sourse pass啦. {:1_203:}
只佩服呢間公司既甩青舊化,大量生產都可以做到咁認真,同埋鍾意隻metal gear rex
但係d十二吋人偶......d樣真係好有"特色":54:
只佩服呢間公司既甩青舊化,大量生產都可以做到咁認真,同埋鍾意隻metal gear rex
但係d十二吋人偶......d樣真係好有"特色":54:

[quote]我見某些大大post3A的人偶出來, 但係.....

認同, 雖未至於望多眼都唔想, 但要比錢買, 真係冇可能.....

以前人偶既發展分三PART, 軍事/潮流/電影

係我玩人偶既年代, 係21世紀/DML/BBI稱霸既時期.....個個玩軍事, 係槍件同配件上取勝, 果陣係完全無人CARE個頭雕, 到今日DML都係行呢個方向,

到左MICHAEL LAU既出現, 令人偶界有一番新景像, 原來人偶可以同潮流拉上關係, 亦令人偶多條血路, 潮偶因為會有強烈設計師風格, 會吸引一批愛好設計既朋友, 但因潮流系人偶多以手工形式由設計師親手制造, 所以一般都唔會量產得多, 更顯得佢地珍貴, 所以潮偶一出就會無哂....

但3A既出現, 又為潮偶帶黎衝擊, 量產化而且不減佢既品質, 呢點令到支持者好高興, 以前潮偶一隻閑閑地幾千, 仲要有錢都未必買到, 但係3A一般都唔會去到咁貴, 而且Ashley Wood係全世界都咁出名, 佢既出品同藝術品已經畫上等號, 咁藝術呢下野真係各花入各眼........

HT本身都係做軍事而出名; 當年BBI已經慢慢退出市場, DML無意再係人偶市場有新突破, 做就左HT既成功, HT亦放好多心機係軍事上, 好似HALO, 好分拆既槍件, 而且用明星做頭雕, 亦令人眼前一亮, 之後HT轉型, 出到白宮衛隊做最後既軍事系列, 唔再出軍事而做電影系列, 成就係點大家都知.

或者可以了解下佢既設計師Ashley Wood

Ashley Wood係當代一個插畫大師, 作品有超強個人風, 塗鴉+油畫, 佢係歐美市場好出名, 人設亦好出色, 可以幻想下, 外國玩家能夠擁有佢設計既人偶係一件幾興奮既事,

大家都知既METAL GEAR SOILD既插畫, 就係出自佢手