Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 因為中招所以插插TFP Beast Hunters ~BULKHEAD

話說整容天后女主角莉莉子整容過度身體開始出現嚴重後遺症…

最後莉莉子的決擇是   插 眼

大家可能會有個疑問
掀套片出來同分享有咩關連?
就係買了中獎版:time: 唔插唔安樂:!

應該是模具未全挑乾淨殘留菸塞唔理
然後注入液態物料
到起模成型時就填補左…
可以見到其中一邊少左條…隙
到大家買時就要Check清楚啦
http://www.youtube.com/watch?v=f1Qz5h2qHs0  

有感少一條好有違和感
於是我將BULKHEAD動手整容手術~插插~希望可以插出空隙
飯島愛的羞恥心論是完全不適用於作為孩子寶生產的商品
價值在於供人把玩的無生命體~BH BULKHEAD哦
插啊~~

BH BULKHEAD參上

BH BULKHEAD引發的聯想力造就話題
講完身型就到Weapons~DRAGON GRINDER~
風車鋸做武器絕非新意念
M1 Ratchet亦試過
http://www.youtube.com/watch?v=vJE6UBIcC8A
背包車頭蓋笠頭意念來自MACROSS II ~LOVER AGAIN~VF-2SS SAP
http://www.youtube.com/watch?v=7ppTY6EmTeE
亦可以係TRANSFORMERS PRIME DELUXE SERGEANT KUP
笠頭的始祖是收藏的頭~代表有Menasor~
http://www.hk-tf.com/discuz/uplo ... &extra=page%3D1
BH 少有應用到的透光件~眼睛
BULKHEAD可是第一個呢?
眼罩嘛~可以用顏色點睛
我就塗周邊唔油兩隻眼

BH BULKHEAD有個寬的又突的嘴 睇落極似小鴨咀獸哦

顏色同個樣又似忍者龜

我之前買左隻TF Animated隻Swoop都中左錯版
我隻swoop有2隻手...不過2隻都係右手囉蔭公:time:
我隻swoop有2隻手...不過2隻都係右手囉蔭公
hazeshadow 發表於 6-4-2013 07:44 PM

變翼龍時會不會影響扣不了翼?
回復 3# cliffordchan107
只能講一句好彩
係可以扣到
變形方面除左隻左翼上面凸左隻手指公出黎基本上冇咩大問題
中左錯版...
其實應該覺得高興定係唔開心呢orz...
回復  cliffordchan107
只能講一句好彩
係可以扣到
變形方面除左隻左翼上面凸左隻手指公出黎基本上冇咩 ...
hazeshadow 發表於 6-4-2013 09:30 PM

算好彩了, 因為得三指, 同手都唔多覺眼吧,
最重要是不影響變形,

題外話, 初時我以為背翼也是錯件,
後來才發現原來全部都一樣的~~
竟然可以有問題到漏了一條縫!:time:
我隻swoop有2隻手...不過2隻都係右手囉蔭公
hazeshadow 發表於 6-4-2013 19:44

錯版唔止一、二隻

似乎是某批次出問題

而且已流出市面了...:70:.
竟然可以有問題到漏了一條縫!
手榴蛋包飯 發表於 7-4-2013 01:09

:38:

所以買玩物要睇清楚至好
錯版唔止一、二隻

似乎是某批次出問題

而且已流出市面了....
純白騎士姬Saber 發表於 7-4-2013 11:24 PM

點解成個系列可以甘虧甘多錯版{:2_327:}