Toysdaily 玩具日報

查看: 13354|回復: 23

[分享討論] 阿絲娜教室:黏土人ironman換面教學

大家好,我係阿絲娜教室的導師·阿絲娜,請多關照!

近日,上頭收到好多關於ironman的換面查詢,由於上頭無暇遂個回覆,所以派我為大家講解。

事不宜遲,開始上堂,大家要留心哦!

首先,請大家準備自己的ironman。

為方便起見……

請先把頭部取下!

先取下面罩。

然後如綠色箭嘴所示,把頭盔下把部分取出,如下圖所示。

跟住將頭罩取出,如箭嘴所示。

取出後就是這樣。

最關鍵的步驟:小心地把兩邊耳罩取出,請有耐心地慢慢拆,免得悲劇發生。

把耳罩拆下後,就大功告成!!可以隨意換面啦!!

參考作品,係咪好有趣呢?

係咪好簡單呢?只要俾D耐心,人人都可以做到!
請大家都動手做出自己的ironman啦!

p.s.:到底是ironman成就了我,還是我成就了ironman………
GOOD~THX
回復 2# 玩具日報記者

多謝大大讚賞,小人不勝惶恐

大大有時間請到fb:黏土人園地,那裏有很多黏土人情報及同好照片
最尾果句好似係第3集既對白黎喎:58:
回復 4# 金大大
呢句值得人反思……
:71: very useful info even though I haven't collect mine, thanks!!
回復 6# ed1978hk
thanks replying bro,nendoroid ironman mark 7 hero's edition is a good toy that you'll no regret to collect :35:
如果有大大睇唔圖請到fb:黏土人園地觀看教學,對於在此睇唔到圖嘅大大致萬二分抱歉
當然,睇到嘅大大都可以到園地瀏覽,請多關照!

我尋晚就係有呢個問題呀=口=
我以為個頭既2邊唔可以拆出黎...咁塊面就一定花
而家明白哂lu~
回復 9# 太子touch

幫到忙就好,期待大大專屬的ironman!

好post支持:71:
特別喜歡呢兩張:shy:

回復 11# 機體
多謝機體大稱讚,只係分享一些小心得罷了,有空請到fb·黏土人園地逛逛

機體大喜歡小人劣圖實在高興,其實我較喜歡這張多D

好正既分享呀!多謝教導!:64:

不過燈里個頭呀…:79:
Ironman換面參考作品其之二!!:35:
阿卡林nooooooooooooooooooo:63: