Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.123~~~邪惡宇宙鐵人~~~Skydain

有人會鍾意舊版圓潤d正氣d

但係新版三尖八角邪氣look我又幾like:71:
再支持SOME大:)
其實小弟覺得哩隻SKYDAIN既上色處理都唔差,起碼唔係原色膠件紅比你先啦{:1_220:}
而家出個新造型就符合番我呢個未睇過舊版嘅年齡層~~~~~
pein 發表於 1/4/2013 01:37

(OT)

舊造形果 d 睇黎就只有副廠 / 細廠有 guts 去出,剩係「地球防衛軍本部」出果隻不可動鐵金剛(紅男爵 Red Barron)「細」膠都俾人彈佢「太」忠於原著、唔夠「美形」啦 :ar:

http://toysdaily.com/discuz/view ... ht=%C5K%AA%F7%AD%E8

(PS 呢隻係黃肥有實物睇)
Support~我還是喜歡原版的天地雙龍多D,設定夠簡化,我也相信笨大遲下會出~
EricBanana 發表於 31-3-2013 04:09 PM
原版以前出過軟膠魂~~~~我都有一對係度~~~~:43:
歡迎森森大佬回歸! (最近去左邊處? )

我同大莊兄相反,鍾意邪惡版多 d     ...
garykctse 發表於 31-3-2013 07:48 PM
之前隻 Mezool 就係裝披肩時整斷咗個 ball joint~~~我而家重有陰影呀~~~~:time: 前日同 skydain 影相換手首時幾乎又重蹈覆徹~~~你都咪話唔驚~~~~:60:
呢排都係懶GE關係~~~~無開到啲新 SHF 黎玩~~~~{:1_229:}
鍾意大佬多d,黑騎士都唔錯
好耐冇見 Some 大嘅帖, 我諗師兄近期都好忙是吧? 呢段日子 SHF 都有唔少產品, 雖然呢對 "新天地" 係魂限品, 但一來定價高昂, 二來個賣相真係唔得 (妖氣太重), 完全冇入手意欲。

同屬魂限近期新產品, 畀我揀我會買龍牙...。
冇片子出的話恐怕幾難成事了......
bigjohn2hk 發表於 31-3-2013 09:53 PM
咁又係~~~~~反而我期待緊新版閃電超人出 SHF 喎~~~~~:shy:
十卜,some大連出兩帖
呢兩隻冷門反而出得ok
saga522 發表於 31-3-2013 10:58 PM
可能訂單少~~~~QC 容易控制~~~~總之出得滿意啦~~~~:)
咁少配件
真係差左D{:1_201:}
有人會鍾意舊版圓潤d正氣d

但係新版三尖八角邪氣look我又幾like
accelryu 發表於 1-4-2013 01:44 AM
而家出個新造型就符合番我呢個未睇過舊版嘅年齡層~~~~~
pein 發表於 1-4-2013 01:37 AM
這個可以代表一部份朋友的睇法~~~~~:DD新舊版我都like~~~~~:)
再支持SOME大
其實小弟覺得哩隻SKYDAIN既上色處理都唔差,起碼唔係原色膠件紅比你先啦
timothy276217 發表於 1-4-2013 02:50 AM
THX timothy 兄支持~~~~~隻色係光咗啲~~~~笨大係想表面出好似汽車焗油GE質感呱~~~~{:1_203:}
鍾意大佬多d,黑騎士都唔錯
G3X 發表於 1-4-2013 02:02 PM
原來大佬真係多人鍾意啲~~~~:)
好耐冇見 Some 大嘅帖, 我諗師兄近期都好忙是吧? 呢段日子 SHF 都有唔少產品, 雖然呢對 "新天地" 係魂 ...
Englishman 發表於 1-4-2013 03:21 PM
近期主要係懶~~~~东有動力去影相~~~~令大家擔心真係唔好意思~~~~:( 龍牙我都有~~~不過而家重未開啫~~~~:no:
咁少配件
真係差左D
一文字 發表於 2-4-2013 12:06 AM
起碼多幾隻手換下都好呀~~~~~~:o

在此再多謝各支持本帖的朋友~~~~~:77:
期待已久嘅Some大post,對呢兩隻矛愛都要支持一下{:1_203:}
同好多CHing一樣,小的都係鍾情舊版雙龍,希望笨大大發慈悲:64:
這新版我是挺喜歡的, 可惜他們倆太貴了....orz
期待已久嘅Some大post,對呢兩隻矛愛都要支持一下
同好多CHing一樣,小的都係鍾情舊版雙龍,希 ...
samyeun 發表於 2-4-2013 08:40 PM
其實之前軟膠魂出過GE石森特攝人物我都想佢出番SHF(小露寶系列例外)~~~~{:1_197:}
這新版我是挺喜歡的, 可惜他們倆太貴了....orz
手榴蛋包飯 發表於 3-4-2013 01:52 AM
會唔係係太少現貨啦~~~~水漲船高~~~~:(