Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] YAMATO IDEON +(意外收穫)

傳說巨神ideon
有本漫畫係同高達有關(因都係同一個作者),話說(唔太記得晒): 帕普迪馬斯·希羅克(渣the o果個)等人係木星一帶揾到一部第6文明人既遺物ideon,我記得係冇人可以開動到佢,而佢地後來就髮現原來ideon對新自護的公主(迪金·薩比)有ide反應,而漫畫板的ideon既駕駛員就係迪金·薩比(但係佢一上到佢好似係婚迷左{:1_206:} ,所以算係ideon控制佢),而馬沙同呀寶明白到ideon既存在會威脅到全人類,所以馬沙同呀寶決定合作阻止ideon同幫埋拯救自護公主{:1_203:} ,馬沙當時機體係紅勇士,而呀寶好似係hi-nu gundam(唔太記得:no: ),當時馬沙同呀寶講:(估唔到我地都會有合作既一日:! )
而ideon 勁到係一隻手就可以抵擋2部魔霸既集光束射擊(哇...{:1_236:} ,果然係傳說巨神...)我係記得咁多,唔係吹架...真係有本咁既漫畫......:63:

係我心目中ideon已經變成我最愛機的第3位,就係某一日上拍賣網俾我髮現到第6文明人的遺物?!-傳說巨神ideon:shiny: 緊係立即bid佢返泥啦!但我又揾唔到有關呢隻玩具既報告,既然冇人做report就等我出啦

正面

後面

配件就係大家眼見到咁多,得一對換手{:1_222:}

但係qc相當唔錯(算係咁啦,唔過3百)

size 大約=robot魂沙薩比個盒咁高

手果到已經係博盡左,冇得再埋(因為咁手容易冇力)

起動!傳說巨神!:*

平衡都ok,腳最盡就係屈到咁,因為都係果塊甲阻住

但係就係因為配件少,所以換泥高可動性:43:(係下跪做唔到)

大部份post都可輕易擺得到:) 手更加唔洗用力就可輕鬆更換

最重要係連超合金魂都唔太做到既全彈髮射post居然做到:71:

呢隻ideon真係好好玩,買佢唔洗等robot魂:43:
不過我唔小心正花左佢個右胸:56:,而加有條少少白色花紋,開左盒玩唔夠1個鍾...激能死...:sad:

而意外收獲係俾我揾到呢隻極稀有gunbuster公仔(第1愛機),同埋真三一(第2愛機):DDD" />D" />D" />D" />D" />

呢隻yamato ideon 真係正:71:
支持ideon

好正的巨神:handshake:
ideon在人在  ideon亡人亡 你要好好珍惜佢:!
紅勇對HI-NU?
這不是一面倒嗎....不過先謝分享
請問,邊樹重有得買?謝謝
合金魂全彈發射都ok的~~{:1_208:}

借用日網相 http://gamu-toys.info/goukin/gouki/ideon/ideon1.html