Toysdaily 玩具日報

查看: 8011|回復: 17

[其他] HT清一色

一上HT網頁, 清一色IM...... PPS, DIECAST, 1:4胸像, 其實全部IRONMAN
睇得到eb真係好似atv {:1_201:}
唉, 你試下去HT, 睇下你買唔買得番之前出過嗰D 1:6 FIGURE, 然後你再去EB, 睇下你買得番幾多隻之前出過嗰D, 甘你咪知點解 Lor......
回復 3# kjsneaker

兩睇啦,HT都有頂柜一行死貨,EB有現貨嘅都唔係大segment路線,哲古華拉唔好講,Scarface唔係90碟餸,T2 version1,葉問同Joker咪賣斷囉

HT就嚟出到好似Gundam同Bandai關係咁
好難怪,現家IM當打,梗係推曬全部Im上黎
再者,同一個模,只係上唔同色,或者可能用番舊模
係咁出,一陣又整個動漫特別版,首映禮特別版
不知幾好賺
怪就只怪EB資源不足,有十分大既改善空間
HT個WEBSITE純綷俾你睇黎緊有乜野出同埋套戲就黎上, 可能合約內訂明要PROMO. 如果你想知係咪多元化, 你上佢FB "Toys Hunter"睇睇, 出過既FIGURE D相多到成個鐘都睇唔完.....

EB, 我都有買, 但係個BODY D質素始終覺得爭少少, 頭調就無得頂.......JORDAN個BODY玩兩玩已經企唔直, 隻JOKER塊面D白油到依家都好似未乾甘, 一掂就甩色
講到明15隻ironman,仲有排玩呀。
同意大家所講,出得太多ironman真係好悶
其實Ironman係咁多條line入面最大局限性,
無論係可動、suit既質料、頭雕等等都未見有好大改進
講真,買隻睇唔到樣又無得除套suit既機械人點解要買hottoys?
偏偏市場上仍然未搵到其他公司出到相似既代替品
而且對比其他line,ironman較易生產兼有銷量保證
(頭雕唔使太似,suit技術成熟,你見連半胸像都出埋就知,又唔見batman出半胸像?)
導致Hottoys不斷搵快錢返兜ironman都繼續大賣
好多人都好好笑....成日話 IM 好煩....好悶....但係又成日都入 IM d post 度睇,留言 :36:

好煩....好悶但係又要睇又要買 :35:
好懷念當年種類凡多的日子, 近年就只會習中做大賣item, 其他念都唔念....
好懷念當年種類凡多的日子, 近年就只會習中做大賣item, 其他念都唔念....
evilalive 發表於 30-3-2013 01:04 PM

吟都好,唔系D廠仔邊有生全空間...
如果間唔中出下啲舊荷里活電影角色就好喇~
一上HT網頁, 清一色IM...... PPS, DIECAST, 1:4胸像, 其實全部IRONMAN
chungyuihing 發表於 30-3-2013 03:44 AM

好心你啦,甘都吾抵得。如果你間EB都可以出到甘多貨而個市場又消化到,你估EB吾想出咩。如果阿Bill好似你甘下下都盲目地去插HT來台高EB,甘樣真係對EB好咩。雖然HT個d韓仔頭、可動眼呀都係EB做先,但而家兩間公司既市場出貨量同消化量都差天共地,做麥係都仲要張兩間完全吾level既公司去比較呢。其實而家兩間公司各有各做(方向),EB又開始踏實地慢慢上、做好自己先(1:6NBA 同 1:4)未幾好囉。
好老實晤系幫HT,試問ironman的風頭ㄧ時無兩,係ㄧ隻會生金蛋的Product,HT打開門口做生意,成條生產線,基本開支 風,火.水.電.人工,舖租樣樣都係錢,難得有隻會生金蛋的ironman,唔通有錢唔揾咩,再這日後重有冇D吟好搵GE,Product機會,邊個知...好似阿凡達票房够勁收.但D Product 又有幾多人會入呢~ 機本每次買版權都好似買大細吟! .如到時出左D唔買得GE Product,又有邊個可隣...
好心你啦,甘都吾抵得。如果你間EB都可以出到甘多貨而個市場又消化到,你估EB吾想出咩。如果阿Bill好似 ...
kofumanutd 發表於 30-3-2013 01:52 PM

TOTALLY AGREE~~~~

我自己完全唔認同阿Bill既商業策略, 淨係係隻JORDAN, 佢似想自己出名多過想間公司出名........甘多轉訪.....完全冇提過係後面幫佢做野嗰班人.....一味淨係講諗住點諗住點