Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 係唔係個名叫 "BB" 就真係又靚?? 又正先??

一直都無買過 RID Bumblebee, 原因是已經擁有了FE Bumblebee, 覺得無必要多次; 今次 Beast Hunters Serise, 又推出RID改版 Bumblebee, 本來無打算買, 但竟然遇上超低價 "一魚有找", 結果還是忍不了手.....

今次 Beast Hunters Bumblebee 換了新頭雕, 車門, 肩膀和小腿都換了新件, 另外加了一柄大弓和六發子彈!! 弓箭及子彈可裝在車門背後, 負載後造型威風凜凜!!

由於是 RID 再版, 可動性完全沒有期望, 整體比FE 差; 再加上身上的盔甲, 阻礙了關節的可動, 相信可動性比原版 RID Bumblebee更差!!

基本上只有車窗, 車燈和博派標誌上色顏色, 其餘所有地方都是注塑色, 車身加上小量舊化顏色, 看起來不會太單調!!

武器除了大弓箭和子彈外, 更付上原有的手臂短鎗, 弓箭可以摺合及裝在背部!

整體上沒有驚喜, 可能早已預料到RID 再版的質素!! 如果各位並不非想儲齊所有角色, 可以不考慮此款 Beast Hunters D Class Bumblebee!!

http://blog.yahoo.com/_PFK56SFRQLTYFXFYMMYMY3D2DM/articles/1125236/index

依家連夏蕙都可以叫BB,叫BB一定正?唔好儍啦!
何況變形金鋼的BB玩具, 一早被玩爛咗,repaint x 10次方。
依家連夏蕙都可以叫BB,叫BB一定正?唔好儍啦!
何況變形金鋼的BB玩具, 一早被玩爛咗,repain ...
avengers2012 發表於 30-3-2013 02:12 PM

YES!! 所以都唔多推薦!!
YES!! 所以都唔多推薦!!
gumng 發表於 30-3-2013 04:27 PM

Ha ha ! 又踩孩佬......
Ha ha ! 又踩孩佬......
avengers2012 發表於 31-3-2013 12:49 PM

NO!! 實話實說!!
TFP BH 系列 大部份D CLASS 都唔多掂係事實!!
點解有種感覺好似刺蝟....:54:
點解有種感覺好似刺蝟....
火星坊主 發表於 3-4-2013 06:51 PM

刺蝟??? 呢D就係畫蛇添足LAW!!
回復 2# avengers2012

夏蕙BB.....我飲緊水啊大佬......
睇緊大黃鋒俾你搞到....
回復  avengers2012

adison_mok 發表於 4-4-2013 07:27 PM

依家咩人都叫BB, 靚又叫BB, 豬排又叫BB, 連呢隻......都叫BB, 死唔死......
回復  avengers2012

adison_mok 發表於 4-4-2013 07:27 PM

Sorry, 係樓主個標題令人有暇想