Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 1/6th scale Leslie Cheung

回復  chshting

唔覺好左喎, 有冇比較圖呀?
chankb 發表於 3-4-2013 04:08 PM

Enterbay本身冇好似HT咁影多次新相,係完全第二個角度,不過個人覺得仲似過HT。
回復 73# Afigureman

有好多名人後人都有開公司控制住先人作品版權同使用,如貓王同李小龍都由家人掌權。 哥哥可能突別指名又或者以前版權歸經理人公司,故後經家人同意交由天星管理掛。
回復 76# chshting

我覺得呢個面形似但口鼻麻麻, 鼻太大同上唇梭角太尖, 再加上不太喜歡唐裝造形

HT個面形太肥但五官較有神采...

其實自己較期待寧采臣造形
我而家最希望6月果時哥哥可以再令仔D:o
EB果隻,,真係做左大鼻子,眼就檬左D
回復  不肖生

唔係喎,倩女幽魂,胭脂扣同霸王別姫係哥哥經典三寶,唔通做沖繩戀戰,槍王同異度 ...
chungyuihing 發表於 3-4-2013 11:25 PM

”冇腳嘅雀仔”咁經典.....唔入頭三位...???
回復  不肖生

唔係喎,倩女幽魂,胭脂扣同霸王別姫係哥哥經典三寶,唔通做沖繩戀戰,槍王同異度 ...
chungyuihing 發表於 3-4-2013 11:25 PM

胭脂扣係好經典,但係現時有好一部份哥迷係八十年代出世
對胭脂扣印象唔深,而且胭脂扣本身都文藝得好緊要,尤其當年香港真係唔興
贏嘅係掌聲.商業決定就未必會係十二少

拎到版權嘅話,我諗首選係阿飛正傳
英雄本色唔係哥哥擔正,但套片本身經典度同知名度(國際性)都係胭脂扣之上啦
話題性不及春光乍洩

講真,哥哥嘅電影入面,佢嘅造型都比較正常人,無咩好突出,一眼就認到嘅
理論上最出就東邪西毒 霸王別姫同倩女幽魂
東邪西毒 霸王別姫整體受歡迎程度同個造型問題,唔會揀

最正路計
論造型特色
套戲知名度
哥哥靚仔度
角色吸引度
倩女幽魂 同 阿飛正傳之爭唔會數到胭脂扣

另外冷門計,我個人鍾情宋丹平.但最無可能要數呢款造型
回復 82# 不肖生

我都係80後啦...一樣鐘意李小龍呢d 70年代既明星....最重要係會翻睇返佢哋既戲而認識佢地甚至迷上...
回復 78# chankb

我也這麼認為,話 eb 似過 ht 就實在太過了吧

回復 85# catcat
嘩.....應哂清明....

睇真D, 隻眼好似出咗小小事....精神分裂眼...?
回復 86# evilalive

哥哥。。。。。。。。。
回復 75# chungyuihing

唔係喎大大
槍王有得諗呀~
Photo by William Lau
catcat 發表於 4-4-2013 02:04 PM

低抄,,,乜都死:78:
回復 88# haha_muse

精神錯亂嘅角色應該唔會賣版權