Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 自組樂趣

從前買的套裝set好曬D衫褲鞋配件的figure,買回來會覺得"嘩,好靚呀"。
之後就珍而重之的放在櫃裡,基本上都唔會點郁佢,驚玩爛、驚整污糟!
然後就等如變左不可動figure。
之後心態改變了,覺得可以經常變裝,加配件先好玩,仲要最好就係唔須要就住就住!
於是自己捽個自己想要的造型出來玩。看,又換新衫啦。

勁開心,投到條"鐵"字的頸鏈,因我頭雕是 抄 eric so 及 河內鐵生來做的,有條鐵字鏈,多左小小意思。

皮褸唔算高級野,但著上公仔到都幾型。

相信以後都係主要在這公仔上加加減減,玩得高興就是 12" action figure。

這個就不是可動可換衫的 figure了,兩者分別由自己去決定!
自組得好有型格, 支持~~
Cause it is toy!  Just play it or it will cahnge to statue.

Welldone! :71:
自組多樂趣..........................:71:
ching ...睇完你呢張相..有d 感慨:42:

鐵生 {:1_216:}

當年同兩三條TD傻友......一星期落兩至三日MK找 worst 野 :)
真係好回味...因為大家都係傻架{:1_216:}

現在我重有買worst 本漫畫..不知不覺出到29期了...唔知樓主有冇睇開 ( 睇過會熱血非常:71:))

當年我TD 頭像 {:1_220:}

當年我大愛worst :$ 主力 12" , 10cm & 30cm

我覺得30 cm 好靚:handshake:
勁舊相幾張 ~ 十卜ching 同 worst 友  :64:

回復 5# 滴滴仔

當然有睇呢套漫畫(crows 無睇),在日本時更買了些香港無出的外傳,
之後試過無買一輪,因為呢套野除左D人設衣著勁有型之外,
個故仔可以用"悶爆"來形容,勁無橋。
(唔知係米因為咁所以出唔到動畫,但就出勁多figure)
但最近又俾D週邊玩具拉番落去漫畫度。
佢個隻next label blacklist 個頭真係做得超靚,如果用個隻頭來出12" figure一定狂掃,
可惜12" figure落在 hottoys上真係慘不忍睹(見我之前的post)!
支持自組12吋,突顯個人風格!
回復  滴滴仔

當然有睇呢套漫畫(crows 無睇),在日本時更買了些香港無出的外傳,
之後試過無買一輪,因 ...
bfish 發表於 27-3-2013 10:18 PM

個故仔可以用"悶爆"來形容 <--- 我只係覺得鐵生一死..故事就死左 :no:

佢為出product 不段出人角....呢個玩開worst 一定明同知..
我因為主力10cm ...玩背花多..

12" 就唔好提{:1_217:}.....