Toysdaily 玩具日報

查看: 5855|回復: 27

[玩具報告] 跟風一影,NECA PREDATOR SERIES 8~~ (39P)

小弟啱啱由日系坑轉到美系,
近來上TD,睇一睇平時冇乜點行嘅美系玩具區,
對NECA嘅FIGURE一見鐘情~~
本來主打收3.75寸的IM,結果睇到IM3系列後即刻放棄
依家轉投NECA 7寸系列,請各位輩多多指教~~:77:

雖然話係PREDATOR系列,但今次嘅焦點非(前)州長莫屬
名乎其實虎背熊腰~~

雕工及上色一流,越黎越似州長~:35:

腰間掛載配件:匕首,開山刀同一把DESERT EAGLE

靴上細節亦造得十分出色

官圖點雪茄嘅POSE,實際上可動唔夠做唔到,
要就位先得~{:1_206:}

附屬一把輕度舊化嘅M16 (個HANDGUARD似T65...)

伏射姿勢,已經係極限了~~{:1_201:}

再黎爆衫州長,今次冇左支雪茄,
但係霸氣依然!{:1_220:}

最大特色緊係肌肉~~:36:

今次跟嘅M16舊化得比前者重
而且爆衫州長冇開山刀

大隻佬先會咁做~~{:1_204:}

嘗試擺個正確步槍射擊姿勢,似乎冇可能,哈哈{:1_197:}

到元祖PREDATOR啦,呢隻PREDATOR可以話係湊數,
翻炒以前嘅PREDATOR,不過反正未買過,
唔緊要啦~:51:

骨頭造得十分之正~~

為左企得穩,放棄腳掌造形...:unhappy:

唔識擺POSE :Q

肩部滑軌炮,最出名果三粒紅點就係呢到射出黎

突襲!:^

唔夠打,係時候爆衫

由3:20爆到3:30,足足爆左十分鐘

爆衫州長見人殺人,佛擋殺佛:*

白刃戰一觸即發!
不過礙於可動,内容就請自行FF啦~~

掛住影M16影唔到州長添{:1_222:}

最後整返黃金三角,唔好將ART堂學D野清哂

(PS:睇
PREDATOR都係好細個嘅事,POSE擺得唔好請見諒...)

黎個總結先,
NECA PREDATOR 8呢SET人偶可以話係同比例中嘅佼佼者,
細緻嘅造型,充滿玩點
嘅設計,充足嘅配件
加上價格低廉,性價比極高~~
唯一不足之處就係可動性仍未完美,
但其實
已經夠哂玩~~~

RANKING:
★★★★★ 5/5:71:

謝謝各位觀賞~~

PS:在此順道多謝美玩版前輩嘅指點,
小弟先可以搵到呢款FIGURE,唔該哂~~:64:
歡迎來臨美玩e個深坑,neca品質越來越好再加上價錢公道,真係越來越多人加入!!
anyway ,tks share and keep going on!!
Tks sharing!
背景迷彩巾好岩feel!
隻P仔絕對唔係配角,上色, 造型和可動都是目前市面上最佳選擇!
係寛關節有D鬆,面罩條夾模線太明顯!{:2_251:}
俾d時間neca,佢本身就係賣雕工行先,可動性慢慢進步緊:$
以前d neca terminator,直頭係半雕像,所謂關節意義唔大,而家已經好好多了(由差進步到基本.....)
回復 2# 廁所仔
THX師兄,
NECA個價真係好抵玩,
平時小弟1個月只能玩到2隻SHF/R魂,
但係NECA就可以1個月入4-5隻,正!:shiny:
回復 3# Spartan113
THX師兄十卜~~
隻P仔造得相當好,又夠份量,
小弟中州長毒太深有少少冷落左佢:(
回復 4# edmondphk
其實關節依家已經好夠用,
最緊要可以KEEP住靚仔樣~~:43:
超高可動留返比D日本廠整啦
支持及恭喜想主加入NECA大軍 !! {:1_226:}
呢set係整個Predators系列既頂峰, 第一次出Dutch加最iconic加配有新關節既Jungle Hunter, 入得好 !! :p
唔知幾時會有高可動啲嘅霸王神劍(conan)州長…
回復 8# Assassin
THX~~:77:
搞到依家好想入埋下一SET添,
不過已經有P仔同背心州長下次好似淨入泥人就夠:51:
回復 9# shingotaz
唔理點,NECA以後凡係出州長或者史泰龍都會入~~:46:
回復 10# kawing9795

泥人正, 經典造型, 有棒同火炬 :73:
拍得很好c hing.. 努力入坑吧:34:
小弟都入咗雪茄版州長, 超正!!
期待下一WAVE的三款!!
回復 13# snake888
多謝支持,今次真係跌左落個大坑:61: