Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 覺唔覺信和3樓某玩具店愈來愈串?

問心果句:
我會先俾個心理準備自己現實係依家好多行業o既服務會有一種"唔休做"o既態度
因為"發財立品"真係唔係人人可以做得到
如果最後過唔到自己果關唯有自動棄權
次次去親頑仔買野 , d人都會講多謝晒/唔該晒/byebye , 又冇黑面 , 又冇比佢地串喎{:1_197:}
不過佢地係fb度講d野就真係幾串下:45:
灣仔果間最黑人僧,
次次去,唔係突然是日休息,
就突然外岀,
上個月想買隻超人,去左四次都咁,
終於,再去時,仍然冇開門 但盒超人就冇了'

見佢個營業時間都知佢唔休做,未兩點半已经關門外岀!
買過幾次野,未試過唔開心
回覆:詠瑜

灣仔舖我放棄咗好耐啦!
我在佢未位置之前,想訂貨由四點等到五點半以後都是未開重要不止一次
但你兩點前又會開一陣,你話佢幾彈性呢!
如果要幫襯佢我都情願去旺角:38:
咪唔好幫襯佢囉!!{:1_203:}

早2日前上去交訂,特登睇吓佢係咪如樓主所講...的確個男的比較COOL...CHOK過林蜂...至於禮貌...真心無乜...應該唔會有下次:34:...同埋第一次上去既感覺真係唔太好...點解要搵條繩欄住個位...動物園???我比錢佢時好似餵緊動物咁,我諗佢都係咁諗...但人地旁邊個鋪做老變既..又光猛又靚..display櫃又好睇整齊..行得好舒服..
灣仔果間最黑人僧,
次次去,唔係突然是日休息,
就突然外岀,
上個月想買隻超人,去左四次都咁, ...
詠瑜 發表於 26-3-2013 02:11

基本上我諗你當頑童只得一間旺角店會較好
現在mk鋪訂野要遠距離溝通:44:

做服務業,有客幫襯收錢講句多謝絕對係應該,甚至要做到變成反射動作,小弟我同我班手足就係訓練到自己咁樣。{:1_206:}
但係當佢冇講依句多謝果時,又係咪真係咁大件事呢?我又唔係咁認同。:38:
佢冇講,佢固然做得唔夠好,但係服務態度唔係有冇講多謝就決定曬。:36:
小弟我買玩具,頑仔,孤主,米青口我都幫襯過,我又真係睇唔出佢地D服務有咩大問題。:45:
做得唔夠好?絕對係!:58:  反感?未至於掛∼:62:
'How much you pay, how much you gain' "Pay"唔係俾錢就完事,做客都要付出你果d修養架:74:
點解要搵條繩欄住個位...動物園???我比錢佢時好似餵緊動物咁

(笑左, 我覺得我地餵緊野佢地食, 所以佢地黑口黑面, 因為唔夠食!!)

早2日前上去交訂,特登睇吓佢係咪如樓主所講...的確個男的比較COOL...CHOK過林蜂...至於禮貌...真心無 ...
老文 發表於 26-3-2013 09:11 AM
頭像被屏蔽
我幫襯過一次訂野不過間鋪既氣氛令人好唔舒服
雖然我認同唔係俾錢就完事,做客都要付出修養
不過如果佢一開始就已經毫無服務可言咁我已經想不到再去幫襯的理由了
不過反正佢熟客多又唔憂做所以我已經決定唔會再幫襯:38:
點解要搵條繩欄住個位...動物園???我比錢佢時好似餵緊動物咁

(笑左, 我覺得我地餵緊野佢地食, 所以佢地黑 ...
馬仔 發表於 26-3-2013 02:23 PM

佢以前都話有張可移動的台放下野,現在要遠距離買野,可能佢就係想無左張野放野等D人醒水唔好驗屍掛:44:

但有時訂野店員揾唔到佢又隔到咁遠想指比佢都唔得:44:
去好多次買野、訂野
坦白講,我自己都算係半個服務業,
正如#55師兄講佢地就未算做得好好
基本上兩位男伙記,同一位成日打扮既姐姐就OK既
戴眼鏡果位女伙記就....