Toysdaily 玩具日報

查看: 19637|回復: 63

[分享討論] 覺唔覺信和3樓某玩具店愈來愈串?

以下討論,純粹樓主個人感受,所講既野無證亦無據,純粹討論

之前已經覺得佢地愈做愈串
岩岩係佢地FB睇到段野真係覺得好唔要得
佢地嘈既係代理,批發
問題係覺得好潑婦罵街,唔夠人打就出口術
呢D都係8掛野,吹下水唔緊要

但無論去灣仔定係信和兩間鋪,我真係唔明點解有幾個店員異常黑口黑面
知佢地賣得平,客多唔旨在一個半個客
某日我買一盒2XX既玩具,同時有個西裝友買左10幾20盒玩具
我要求睇多一盒就比人西口西面對待,反之就笑笑口對住西裝友

總結,我唔係要大爺咁既對待,亦都唔係要你笑面佛咁,入到來亦唔洗奉茶....
我只係想要一個好正常好基本既待客態度,算唔算過份?
一笑置之:38:
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 12 字節 系統限制: 15 到 10000 字節

係呀!
要買玩具就o黎同行入廣東道啲名店冇乜分別嫁喇
仲有卓x呀,百老x呀果啲舖頭都就o黎會係咁
再嚴重啲可能連麥當當同大x樂都唔係平民百性入得

依家太多有錢佬!香港人睇開啲啦~
做人請勿妄自菲薄!
頭像被屏蔽
服務態度唔好係唔啱,不過你會上去亦肯定有自己嘅理由,腳始終喺自己度,唔高興以後咪唔好去啦,做乜要令自己唔開心呢?!:78:
頭像被屏蔽
串咪唔好幫襯佢囉!
玩具唔係必需品, 唔好再俾玩具玩了
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽

"去灣仔定係信和兩間鋪" 係吾係 "弧主"".......

信和中心好多時被誤解...
地面=G/F
上一層=M/F (有"電気良品" ) .......被誤解為1/F
再上一層=1/F(有"米青","弧主) .......被誤解為2/F
再再上一層=2/F(有"弧主") .......被誤解為3/F
回復 12# 万次卍

應該係講緊頑仔,頑仔FB有講左篇野
因為樓主話""去灣仔定係信和間鋪""所以理解係吾係"弧仔"
因為頑仔信和得一間. 灣仔吾知重有無......
有錯請指教

另外"孤主"有無FACEBOOK?

我認同佢地無咩面部表情, 不過唔覺佢地串.:58:

通常個D 我Black List 佢既店鋪, 我會去佢間野睇, 不過一定唔買野, 等自由然地被社會淘汰.