Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 莫探員

[新聞] 宅男的危機 社會病了?

師兄你有個不錯既老婆
我見好多既係:

1.搵3-4萬,一部2000大元既MB FREEDOM COATING,都要放住我呢 ...
chlycab 發表於 20-3-2013 02:42 PM

兩個人相處,男女任何一方都好,要去到咁悲躬屈膝係唔係相見不如不見呢??
就算單身無性生活會死,但結婚都唔見得係唯一辦法.
而且單身係唔會死的,仲有左手同右手,仲有大量AV,仲有吹氣的,電動的......
兩個人相處,男女任何一方都好,要去到咁悲躬屈膝係唔係相見不如不見呢??
就算單身無性生活會死,但結婚都 ...
warxv 發表於 20-3-2013 03:38 PM

只能說之前的一句
香港男人太有責任心及同情心
"負心漢"唔係個個男人可以無視

坦白講,性生活唔係一個最大要素,要出火正如師兄咁講好多方法{:1_203:}
反而我覺得係人類最抵受唔到既"孤獨"
只能說之前的一句
香港男人太有責任心及同情心
"負心漢"唔係個個男人可以無視

坦白講,性生活唔係 ...
chlycab 發表於 20-3-2013 03:47 PM

孤獨這玩意唔係人多有個伴就可以解決的,

曾經有智者咁講....
當你午夜夢迴,看著床上女人的背影你覺得好陌生,雖然你幾小時前才跟她纏綿在一起...
那一刻你才會知道什麼叫冷,什麼叫寂寞...
喺我屋企
晚晚捕住Animax,煲完夏娜煲漂靈、再煲百鬼小當家嗰個...係我老婆...
鍾意睇美式愛情喜劇嗰個係我
識得plan好哂10天日本行程,到埗後唔使睇地圖都識去哂不同景點嗰個係我老婆...
淨係識成日扭計要去ISETAN買衫嗰個係我

.... 其實,我哋兩公婆都宅,聽起嚟好似幾夾,但如果性格極端啲,都可以嘈一餐 ( 就好似TD會員,明明大家都鍾意玩具,咪一樣有罵戰! )
宅、唔宅,鍾意買玩具,買手袋都唔係問題,關鍵係一方可以接受另一方幾多,包容幾多,欣賞幾多,珍惜幾多
回復 19# WalkerMachine

晚晚捕住Animax,煲完夏娜煲漂靈、再煲百鬼小當家...我老婆都係咁...呢期好似煲魔奇.
回復 19# WalkerMachine

師兄講得岩,但依家好多人都係諗自己既出發點
唔多包容人地既喜好
回復 21# chlycab
但個人地係自己老婆WOW??兩公婆都唔可以互相包容,我真係服左佢地!!
回復  chlycab
但個人地係自己老婆WOW??兩公婆都唔可以互相包容,我真係服左佢地!!
warxv 發表於 21-3-2013 11:04 AM

包容已經算小兒科,離少少題,講D自私自利野

講下我表哥
我表哥做公職(低級既),收入穩定,住公屋,而且係果D可以自置(自己買番)果隻
最終係買左,但就出奇地寫左老婆個名,我同我阿媽問佢做咩要寫老婆個名
唔加埋自己個名,點知佢話老婆話寫左佢名就唔可以申請公屋啦,都係寫我(佢老婆)名
我同阿媽即刻講,咪傻啦,公屋申請資格得一次,就算放棄/自置左轉手,都唔可以再申請(除非係分戶)。所以兩公婆喎......

所以有時唔好講話咩港女嫁唔出,其實港女(只要唔好好似盛女愛作戰果位)先最快嫁得出
好多男人/宅男就係俾呢類女人食住
頭像被屏蔽