Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: papay

[詢問] Medicom V3 斷腳,請問用什麼body好?

有無相睇呀? 我有修理medicom body嘅經驗喎!
回復 16# sunny62992004

多謝師兄好意,其實係兩隻腳中間條軸,其中一邊連著隻腳個位斷開,暫時用AA膠
   癡死了頂住檔一邊腳不能動,{:1_229:}所以長遠計都係要買個新body,anyway,thanks 師兄!
回復 12# hk小文

the suggested method is really easy!!
可以用ht Slim body  TTM22,我試過用新一號去換,仲可以做埋飛踢動作,效果都唔錯。
斷個關節就換整個素體...樓主的米真多......
iWatch 發表於 15-3-2013 12:34 AM

你有有試過 整?我去雞旺買舊body ,逐part換,換完又爛,買全新body, 換,耐用好多。
我换了三隻用TTM 22 ,  頸位ball joint  fit for m 記頸粒, 但有可能頸短兩至三mm
HT body 吾怕大動作, 即使我换番m 記body, 有d 動都係吾敢黎
可請教如腰帶斷掉用哪種膠黏合效果較佳?
我試過三秒膠、保麗龍膠等皆仍會再斷:53:

唔少人都爛過m記body,如果有心機可以試下自己用畢地,銅枝/螺絲修補,我都試過

但最切底當然係買過個body,Medicom body基本上係得蕉人有得賣
如果有其他地方有我都願聞其詳...
回復 23# kevchan1103

肥趣有,好像還減緊價
可請教如腰帶斷掉用哪種膠黏合效果較佳?
我試過三秒膠、保麗龍膠等皆仍會再斷
tenjow 發表於 26-9-2013 01:08 PM

我都係爛呢個位:70:點先可以除件衫出黎:26:
我都係爛呢個位點先可以除件衫出黎
玩具人傀儡 發表於 26-9-2013 05:48 PM

ching ...  邊款 ?
ching ...  邊款 ?
KC@toys 發表於 26-9-2013 06:01 PM

555,好難除衫:70:
有時間就自己修...有錢就換Body...修Body各有巧技...工具不外乎就是塑鋼土; Gorilla膠(千萬不能用三秒膠"必死"); 打磨鑽孔機...嫌麻煩還是買Body換就好了......:38: