Toysdaily 玩具日報

查看: 21189|回復: 22

[個人收藏] LEGO TMNT 忍者龜力量!LEGO 79101, 79103, 79104。

近期入咗三套樂高忍者龜系列,覺得幾唔錯。{:1_220:}
個人非常喜歡樂高,最近都入幾套星戰版樂高。

呢套係LEGO 79101 TMNT Shredder's Dragon Bike。

呢套所有嘅Minifigs係: Donatello,Shredder, Footsoldier。

忍者龜係有俾龜殼嘅。

落嚟係Shredder嘅座騎,重龍機車。注意,嗰避雷“尖”係軟膠嘅。

極有壓逼感嘅巨大后輪,Bat Tumbler都要讓一讓。

Donatello嘅座騎,引擎滑板。

Donatello嘅棍可以收響引擎邊。

追逐戰!

79103 Turtle Lair Attack。

Minifigs有: Raphael,Master Splinter,Leonardo。

基本上師傅嘅頭雕幾唔錯。:58:

跟住仲有: Dark Ninja,Footsoldier一名。

暗黑忍者面具之下竟然下大鬍鬚佬!{:1_201:}

各部分都有機關,幾好玩下。有訓練室,發明室,廚房同街道。

忍者龜一家人嘅活動室。

後邊嘅各種機關。右上嘅紅棍大力推入可發射Pizza,忍者所企位置可以炸開牆壁,鐵柵即可打開逃生。

哇!救命!有人炸開我棟牆壁!{:1_236:}

街道部分。壁上黑棍可以轉動,渠蓋可以打開。

廚房,擁有攻擊性Pizza嘅煮食區。{:1_212:}

發明室/工作室,牆壁可被炸開。{:1_232:}

訓練室/渠道,流有輻射嘅液體,training dummy可以轉動。

:)

79104 Shellraiser Street Race。

由左至右: Michelangelo,The Kraang,Leonardo。

The Kraang背後有火箭背包。

Dogpound同Footsoldier。

Dogpound是新模。

奸角嘅披薩車。

后倉載住輻射樽。

再來係忍者龜裝甲車。

砲臺黑色砲彈可以發射。

左邊門附有流動電腦同滑板架。

另一邊門係武器架。

升高四個輪可以響火車路轨行駛。

前邊窗口仔可以睇到Leonardo嘅樣。{:1_231:}

當然,四兄弟係可以同時放入車入邊。{:1_195:}

睇住呀!Shredder殺到嚟啦!{:1_213:}

不得不提嘅係,Shellraiser嘅底盤設計唔完美,當放minifigs嘅時候,啲壓力會可能令到底盤向下脫落,需要補強。

多謝觀賞!{:1_238:}
Thx ^^
i like Star Wars series

share yours:57:
大大入這三盒就齊晒4隻龜吧?:58:
79101只是要沙廸?整個忍者龜系列, 只是79104 Shellraiser Street Race:D
我比較喜歡之外, 其實興趣不大, 只想收龜算了...:p
幾得wor.........好正~:71:
d圖好正啊~!! 謝分享!!:$

我還欠藍色果隻咋!!:unhappy:
個龜殼好正!

:handshake:
回復 6# 廿一月

對79100,102,105唔係好大興趣,係希望響網上搵到April O'neal嘅Minifigs啫。:shy:
回復 7# ray文 九龍,Skyliner。

快快加入呢套深坑啦,嘿嘿嘿。:he: :34:
回復 9# rickylau1983

希望大大可以集齊四兄弟啦。{:1_211:}
我嘅LEGO星戰收藏。{:1_238:}

http://toysdaily.com/discuz/view ... p;page=1#pid6818757
回復  ray文  九龍,Skyliner。

快快加入呢套深坑啦,嘿嘿嘿。
Opelouis 發表於 16-3-2013 10:48 PM

真係唔敢入深坑呀, 淨係聖衣神話都夠死喇......{:1_225:}