Toysdaily 玩具日報

查看: 7507|回復: 11

[個人收藏] 人有我有之......6" 鋼鐵愛國者 Iron Patriot from movie IRON MAN 3

又一個好耐都無喺TD出過POST, 話說IRON MAN 3上畫當日, 小弟午夜場都仆到去睇, 但說真的, 電影未如小弟想像中咁好...... 可能小弟真係比較膚淺, 第一二集我睇得好開心, 但到咗第三集, 感覺上好似少左好多嘢....... 我唔介意睇見TONY STARK多戲份過IRON MAN, 但一直我都好希望喺IRON MAN 3見到IRON MAN同WAR MACHINE可以用科技同智慧打敗科技解釋唔到既力量------用MAGIC既滿大人....雖然故事最終駁咗去EXTREMIS, 但有睇過原著EXTREMIS漫畫既朋友都知道, 就係EXTREMIS強化咗既恐怖份子打殘咗初代操作方式既IRON MAN(用肢體同電腦輔助操縱), 打到TONY重傷, 要用EXTREMIS保命, 順便UPGRADE埋IRON MAN, TONY可以用思想直接操縱IRON MAN, 亦因為咁, IRON MAN戰甲至可以自己一件一件自動付體........但電影中, 自動付體功能就唔係TONY用思想操縱, 而IRON MAN亦都未去到原著故事中完全用思想直接操縱(唔駛外來既儀器輔助)咁神化既地步.....但EXTREMIS強化咗既恐怖份子就真係好似原著中咁勁, 空手可以打殘IRON MAN:*

好啦, 講咗好多題外話, 講返IM3既玩具, 小弟無玩開6", 但袛因為今次IM3既3.75"系列袛係去到開心樂園餐玩具既水準, 所以完全放棄咗:DD

要搵呢隻6" 鋼鐵愛國者都真係花咗唔少腳骨力, 仲要上嚟TD收埋風至入到, 喺香港玩玩具真係唔容易:26:

第一次喺現X點見到有貨既時候由於見到QC唔係好得, 又有好多師兄6選1咁埋頭苦幹地揀, 所以我都無心戀戰, 直至到聽到TD既師兄講吉吉有貨, 小弟至去碰運氣.......結果入咗一隻鋼鐵愛國者, 至於MK42嘛.....真係買唔落手:55:

今次呢隻鋼鐵愛國者, 上色好似比MK42 好, 亦可能因為佢既配色令人覺得花少少都唔係問題, 可動方面, 應有既關節都有, 但腳掙真係一大敗筆, 腳板袛可以上下輕微郁, 除咗飛行POSE係OK之外, 我真係唔覺得, 佢可以做到自然既隻腳掂地POSE:80:背中既武器嘛......外型同可動都.....{:1_237:}別提了......

順應一提, 我呢隻既右腳腳掙關節係啤斜咗少少, 但好彩唔會令腳板平放唔到:x

由於佢陸地戰不向, 所以我既解決方法係......俾佢飛:36:

多謝笨大(提供個底座)

小弟覺得最OK係以下呢個POSE.....:35:

呢隻鋼鐵愛國者我收貨, 但論設計, 我都係喜歡佢第二集個樣:)

最後一提, 今次電影裡面, 佢袛係一個大大大配角, 肩上既鐳射炮好似一次都無發射過:oh:小弟十分不滿:79:
有發射過過肩上既鐳射炮, 不過唔係黑人穿上愛國者的時候!!
我入了但未拆包裝, 腳掙原來咁大鑊............
yeah, 腳踭個設計一向都係疚病, 都唔知點解啲body次次會唔同, 係設計時佢哋唔知咩, 冇可能囉. 但係就唔會改善. 可能係用舊body, 但好似又冇咩可能. 真係莫名其妙, 如果有人可以接觸到佢哋啲高層可反應吓意見.
用熱水泡下對腳,對腳就前後都活動到!
回復 4# ninninpk

就算出埋熱水秘技, 佢腳掙外圍的裝甲都係令佢不良於行或企。。。。。
論qc 我真係覺得iron patriot好過42幾多吓
同起碼叫條頸冇42咁短 而自然d
論qc 我真係覺得iron patriot好過42幾多吓
同起碼叫條頸冇42咁短 而自然d
darktoby 發表於 3-5-2013 04:41 PM

頭同頸係成個figure 我最鍾意既地方, 但如果佢咁既樣但比例變成3.75", 我會like爆佢 :D
Long time no see pal~~~~~~~~~~ :)

Honestly, QC of MK-42 is better than IP... Hope can share mine tomorrow.  :(
我都去CB斗斗.睇下有冇..點知有一千零一隻 Iron Patriot:handshake: .又點知佢塊面花左:79:..之後比左個小朋友買=]最後都係去IT'S點...成功買入:71:
Long time no see pal~~~~~~~~~~

Honestly, QC of MK-42 is better than IP... Hope can share mine  ...
Douglas.M.Saint 發表於 3-5-2013 06:01 PM

I can only tell that MK42 is better in terms of design of the figure itself, but so far I haven't seen one with the paint job that allows me to buy it.....or I should say I'm sick of searching through tons of them to find one with acceptable paint job. After the Iron Man 1 and 2, I'm so sick of doing such hunting :cool:
回復 9# yatheiho

買咗一對嗎??
回復  yatheiho

買咗一對嗎??
Called_Wind 發表於 4-5-2013 02:43 AM

係呀=].想買多對唔拆=]