Toysdaily 玩具日報

查看: 10922|回復: 5

[詢問] 請問LEGO 10213 同10231 兩部穿梭機有什麼分別架...?

上網見到兩部穿梭機個COVER 差唔多完全一樣....但係number 唔同....價錢都唔同...? 請問各位師兄知唔知兩盒有咩分別架....
10231係改版,10213出左冇耐就發現設計有問題,所以好快改出10231,不過lego官方有補件給進了舊版的零售商,實際改動不太清楚,要其他c兄補充
樓上ching 完全正確, 10213 部穿梭機插係基地唔係好穩陣, lego 公司發現有問題後就出番包 service pack, 之前d人買左send email 去 lego 公司, lego 會寄番包service pack 比你補完.

之後就出左改版 10231 多左幾十件件. 但有d 人覺得 10213 較似真實既穿梭機, 又會覺得錯版第時會值錢d, 不過我自己都係買左 10231改版.
唔該晒各位師兄....我見10231貴成兩三百...咁宜家買10213既話...LEGO會唔會寄返D 補件返黎架...?
因要向美國LEGO.COM直接申請, 有時會好麻煩, 又要求提供發票又問黎問去有乜問題.....而家都出咗好耐, 唔知仲會唔會補比你....
因要向美國LEGO.COM直接申請, 有時會好麻煩, 又要求提供發票又問黎問去有乜問題.....而家都出咗好耐, 唔知仲會唔會補比你....