Toysdaily 玩具日報

查看: 49083|回復: 90

[新品消息] [8月]變形金剛 MP17 Prowl/MP18 Bluesteak/MP19 Smokescreen

MP-18 Bluesteak/Silverstreak 藍光

各6,090 YEN

MP-19 Smokescreen

UPDATED 大圖 @ #18

http://toysdaily.com/discuz/view ... p;page=2#pid6806951

UPDATED Amazon.jp 限定特典 @ #45

http://toysdaily.com/discuz/view ... p;page=3#pid6825969

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
請問各變形金剛專家, 呢個車款同變形方式, 仲有咩角色係一樣用到, 已知 MP-17 同 MP-18係一樣用呢款, 其他係咪仲有 Jazz 以呢款為基楚? 呢個車型我只想買一款, 如果第日有機出 Jazz 我想等而唔買 MP-17 , MP-18, 唔該
請問各變形金剛專家, 呢個車款同變形方式, 仲有咩角色係一樣用到, 已知 MP-17 同 MP-18係一樣用呢款, 其他係 ...
kinis 發表於 6-3-2013 10:32 AM

Jazz 唔係 d 款車, Jazz 係 Porsche 保時捷 935 (又名 波子)
而 Prowl 同 BlueSteak 都係 日產Z系列 Fairlady Z. 而同樣係 FairladyZ 既 G1 款式仲有 SmokeScreen 煙幕

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 2# kinis
jazz以G1"波子"型態黎做MP, 相信呢個機會真係微乎其微!
可以pass{:1_226:}
我想佢出大黃蜂 MP 呀
must all new line MP collected!!!!!
MP-18 Bluesteak/Silverstreak 藍光

MP-19 Smokescreen
Vince 發表於 6-3-2013 10:16 AM

唔該晒解答, 即是 MP-17, MP-18, MP-19 都係用 Fairlady Z 來出, 只不過係唔同角色有少少唔同, 咁要從中選的話要考慮想要警車(Prowl), 全黑跑車(Bluestreak)定係比賽跑車 (Smokescreen), 對嗎?
圖中的黑跑車, 係Bluestreak 定係 Silverstreak ?
咁想要 MP Jazz 的話, 就要等 Takara 開新款了
頭像被屏蔽
回復  kinis
jazz以G1"波子"型態黎做MP, 相信呢個機會真係微乎其微!
Firewalker27 發表於 6-3-2013 10:48 AM

機會微係因為取唔到波子車款授權?  但一樣買到林寶堅尼喎
最近MP出得好密!{:1_206:}
唔該晒解答, 即是 MP-17, MP-18, MP-19 都係用 Fairlady Z 來出, 只不過係唔同角色有少少唔同, 咁要從中選 ...
kinis 發表於 6-3-2013 11:26 AM

咁要從中選的話要考慮想要警車(Prowl), 全黑跑車(Bluestreak)定係比賽跑車 (Smokescreen), 對嗎?
對 ... 不過 根據經驗 ... 仲可能會出多 1~2 款特別色. :69:

圖中的黑跑車, 係Bluestreak 定係 Silverstreak ?
BlueStreak 同 SilverStreak 係同一人, BlueStreak 其實係 銀色車 ... 由於唔想搞亂, 之後就變左叫 SilverStreak ... {:1_206:}
機會微係因為取唔到波子車款授權?  但一樣買到林寶堅尼喎
kinis 發表於 6-3-2013 11:28 AM

好似話間公司唔想再同老變或打打殺殺既嘢且上關係
我想佢出大黃蜂 MP 呀
superhin 發表於 6-3-2013 10:58

😎Me 2
專出埋D一模多用既角色.....真係識做生意........