Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 6、7月 SHF 恐龍戰隊 Tyranno Ranger & Dragon Ranger

係dragon ranger臨死前傳俾佢
不過我覺得唔可以換, 事關唔止著甲, 仲有上臂多左金圈, 除非成隻手換... ...
sckoko 發表於 6-3-2013 12:08 AM

吓。。。姐係綠色死左架?
可唔可以再詳細D講下。。。
吓。。。姐係綠色死左架?
可唔可以再詳細D講下。。。
CLXTOMO 發表於 6-3-2013 07:03 PM

故事講佢係有支生命蠟燭(蠟燭點黎我就唔記得), 燒哂就會死

from維基
"Burai是Geki的長兄,同是大和族的王子,屬於力量的戰士!小時候的Burai曾經目睹Burai的父親為了想要得到下任國王的野心,而與Geki的父親大和國王起爭執,結果大和國王看清Burai父親的野心後,就用正義之劍將Burai父親刺殺身亡,Burai在他父親死前告訴他,一定要打敗大和國王其家人,要他成為君臨世界的帝王, 直到長大成人,被諾姆帶回蘑菇森林後,由精靈龍太負責照顧Burai,但是Burai對Geki有著強烈的恨意,因此初次見到獸連者:還一度成為敵人,直到被Geki用真誠感動了他,才改邪歸正,加入獸連者齊心對抗潘多拉一族。"

臨死前留左護甲同獸召劍俾Tyranno Ranger......
補充少少... 其實... 龍皇連者布萊爾係恐龍時代滅亡之後嘅沉睡狀態之中,因為所處嘅洞穴塌方而死亡(失去左肉體),後來得到水之精靈「古羅托」(クロト)相助,賜予有限嘅壽命(劇中稱為「使命」),係改邪歸正之後只係獸連者有事嘅時候先出黎幫忙,平時會留係「停止嘅時間」嘅異空間之中,可惜後來異空間俾魔女芭多拉破壞左,最後布萊爾亦為正義耗盡左自己有限嘅生命,臨終前將金甲同獸奏劍交俾暴龍連者激 :$ :$ :$

至於件金甲,據講原本係只給予有資格成為「獸連者」嘅人(即係被守護獸承認嘅人)使用,而布萊爾係(在生嘅時候)唔知點樣偷左件甲出黎 :62:
故事講佢係有支生命蠟燭(蠟燭點黎我就唔記得), 燒哂就會死

from維基
"Burai是Geki的長兄,同是大和 ...
sckoko 發表於 6-3-2013 07:46 PM
補充少少... 其實... 龍皇連者布萊爾係恐龍時代滅亡之後嘅沉睡狀態之中,因為所處嘅洞穴塌方而 ...
garykctse 發表於 6-3-2013 08:02 PM

唔該晒2位,明白晒 咁我決定疊埋心水等紅甲lo
其實我都有WIKI過,不過無講佢點死。。。
綠戰士真係死得好慘,比隻假狂龍凱撒呃左出黎~
咁係咁比個女魔搵到佢個時間停止房順手破壞埋
綠戰士真係死得好慘,比隻假狂龍凱撒呃左出黎~
咁係咁比個女魔搵到佢個時間停止房順手破壞埋
危險人物 發表於 6-3-2013 09:26 PM

其實佢出來好多時都係機械人戰要召喚條龍,一早比把劍主角咪好:x
若不計光戰隊中出場一集的X1幪面俠,Burai是戰隊史上第一名第六位戰士。但他的出現也開了戰隊成員有戰死可能的先例,而戰死的也恰恰全部是第六位戰士(例如:未來戰隊的TIMEFIRE,忍風戰隊的手裹劍者,爆龍戰隊的爆炎殺手,)或中途追加的戰士(似乎只有特命中的BEETBUSTER)。因此Burai的出現在戰隊史上有極重要的地位。
若不計光戰隊中出場一集的X1幪面俠,Burai是戰隊史上第一名第六位戰士。但他的出現也開了戰隊成員有戰死可能 ...
大凱撒 發表於 6-3-2013 10:36 PM

BURAI其實唔係戰隊第一個會戰死既成員(但佢係第一個正式追加戰士),之前戰死既仲有BATTLE FEVER J既戰鬥哥薩克同埋超電子生化人既第一代YELLOW IV
若不計光戰隊中出場一集的X1幪面俠,Burai是戰隊史上第一名第六位戰士。但他的出現也開了戰隊成員有戰死可能 ...

忍風果個最多只能算下落不明吧,不算死,不然膠銀會見到4個人比力量佢
請問出面開訂未??
件甲可唔可以好似你ICON咁換比紅戰士先,可以的話就入埋綠
唔可以就要認真諗諗等佢出紅甲。。。

P.S ...
CLXTOMO 發表於 5-3-2013 09:59 PM

其實真係要等佢出紅色,就算可以換甲都冇用。
因為手臂位紅色都有金環,bandai出既機會好大。
其實真係要等佢出紅色,就算可以換甲都冇用。
因為手臂位紅色都有金環,bandai出既機會好大。
destiny 發表於 7-3-2013 03:15 PM

所以我決定PASS依2隻先:p
請問出面開訂未??
籽康 發表於 7-3-2013 03:10 PM

早兩日見到已開訂,大慨係@$*

忍風綠戰士無死,忍風戰隊VS百獸戰隊有出返黎!
所以我決定PASS依2隻先
CLXTOMO 發表於 9-3-2013 09:35

我諗大大要重新考慮, 因為紅戰士只是齋穿上神龍戰士貝拉的護甲, 手臂沒有任何改變。