Toysdaily 玩具日報

查看: 10461|回復: 20

[Medicom] [手機傷眼圖]我係咪痴o左線有初號機唔買走去買隻火柴人

笫一次玩12"公仔第一次學人出report
我發覺EVA出o左咁都好似未出過一隻似樣啲o既高質版真嗣figure

本來之前出戰鬥服版都想買,但我未接觸過medicom o既玩具都聽唔少佢啲皮衫會爆裂所以一路都唔敢買
今次見佢出校服版諗住冇咁易爛就膽粗粗買隻試下佢

雖然面相方面都冇乜問題但個表情就硬係唔知點咁
上色方面完全冇問題因為除o左個頭之外都根本冇其他地方要上色
件衫開頭上網睇圖都覺得件衫太大唔夠貼身好似怪怪地,好彩返o黎可以自己調整下令佢貼身啲好睇啲
關節方面都冇乜問題唔太難扭,但唔係好識擺pose所以冇乜相睇
個BODY咁骨 :50:
邊度出品架 ??
回復 2# Jericho

標題揀o左medicom
內容都有提到.........
{:1_237:}
個BODY咁骨
邊度出品架 ??
Jericho 發表於 3-3-2013 11:39 PM

兩個排骨人M記原裝出品,不是死忠真是不會買:69:
回復 4# chshting

我諗我係死忠......
我睇呢幅圖以為死小孩啲膚色冇薰咁蒼白
點知實物隻色都係咁白.......
:(師兄既喜好都幾特別
回復  chshting

我諗我係死忠......
我睇呢幅圖以為死小孩啲膚色冇薰咁蒼白
點知實物隻色都係咁 ...
炒價仙人 發表於 4-3-2013 12:07 AM

死忠應該入初號機wor 。。。:he:

復活節去日本,我想搵下有無作戰服真嗣正常價,

呢兩隻個大脾幼到。。。 :50:
回復 6# 弄內洋太

啲玩具商都係咁諗
所以啲figure廠都唔敢出真嗣o既figure
回復 7# Gainax

就係死忠所以接受唔到初號機要呢個價錢係咁o既質素....

戰鬥服真嗣我見過中古未開封7000yen都冇買到
其實戰鬥服版大脾都係咁幼
回復 9# 炒價仙人

如果今次過去見到作戰服原價8算都會考慮....

我都見作戰服對脾都係咁幼,但腳版相對細d合比例,作戰服貼身亦合理

但西褲立体化後實在太窄,波鞋又大,睇落怪怪地...
樓主唔好見怪, 講真:呢隻FIGURE好肉酸:70::50:
佢唔出可動可能會好啲
可惜都係冇廠肯出
:unhappy:
洗唔洗 五舊????...............
有火柴人先可以同初號機同步~~~快D帶埋初號機返去合體啦~

的確瘦過籠....
仲瘦過怪聖城亞JACK{:1_206:}