Toysdaily 玩具日報

查看: 4815|回復: 11

[分享討論] 想買多一盒GX 60宇宙大帝

我本人是七十後,小學生時睇過宇宙大帝,當年家人也買了台版合金給我玩,我可以話對大帝有點情意結,到今時今日出了合金魂,早前買了一盒,但現在又想買多一盒唔開盒收藏之用【因為亞洲版好低價】,但如果又買多盒,財政便好緊絕,要勁慳才可以,所以不知買不買多盒才好?
咁口既情況,當然不買,又不是必需品,咁何況樓主已擁有一盒,又何必咁多心要多一盒呢,珍惜現在啦啦...:67:
已經有再買多盒就多餘了..............拎D錢買其它野好過啦
人生得意須盡歡,
莫使金樽空對月。
天生我才必有用,
千金散盡還復來。

:71:     :73:     一字記之曰: 買!    :74:             :78:
buy la. don't be regretted. but u must find a good space to store it.

我己經供梗間5百萬樓,想供多間4百萬既投資,但買多間財政會好緊,買吾買好?:p

如果洗多千幾蚊己令財政好緊絕,甘最好乜都吾好買,玩具吾可多飯食,留番D$做生活費仲好
我現在知點做了:71:
鐘意埋買羅!我喜歡的角色都會買倆隻架
因為亞洲版好低價,但如果又買多盒,財政便好緊絕,要勁慳才可以咁仲使考慮?個 mode , 有多餘錢都話考慮/錢, 便絕,
If money is not problem, then buy.
If not, don't buy.

Toy cannot be used as food.

Save some money
一千多D啫,買啦。

不過,如果沒了這一千多D,就財政緊缺,那還是。。。。。。。。。。。。。。。。買吧!!

但我建議你更要努力充實自己搵銀的能力!!

因為出o左糧,手頭鬆了,又見到孤仔好價,而且又有十元現金卷,所以都買多一盒亞洲版全新靚盒的唔玩用來收藏:43:

我童年不是睇過很多動畫,最有印像是大帝,所以其他玩具就沒有興趣了,所以又不用花錢買其他的了:34: