Toysdaily 玩具日報

查看: 5139|回復: 15

[吹水專區] 懷舊漫畫篇

由屋邨長大,一定係睇龍虎門、李小龍、老夫子大,有幾多大大好似我,乜都睇?

呢幾本冷門又有無大大睇過呢?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
信長同李小龍應該不同年代,呢個時期應該同男組甚至蜘蛛俠0個個時期。
小弟最先接觸的是老夫子, 細個時家姐帶我搭船過北角, 佢會買愛情故事同鬼書皇二手書...
跟住某機會下就睇到中華英雄同刀劍笑, 之後開始就成為港漫讀者...
及後曾到過自由人, 鐳晨, 雄獅工作, 現在港漫市道不景氣, 愈做愈少了...
但仍然會作為一個支持者, 買封神紀...
我由老夫子,龍虎門,如來神掌,中華英雄睇既
小弟最先接觸的是老夫子, 細個時家姐帶我搭船過北角, 佢會買愛情故事同鬼書皇二手書...
跟住某機會下就睇到 ...
香港人 發表於 2-3-2013 03:11 PM

我推介鐵將縱橫,另一本仍然有 heart 的港漫,
小弟由金羅漢破罩門到而家只追港漫封神同鐵將(火鳳唔計),其中中華英雄熱,劉定堅皇朝,到肥良海虎,而家末落如斯地步,不無感歎
懷念,,,,漫畫王
我推介鐵將縱橫,另一本仍然有 heart 的港漫,
hk小文 發表於 2-3-2013 03:35 PM

鐵將縱橫無論畫面製作同劇本都超水準! {:1_223:}

至於本新著龍虎門簡直係弱智人士讀物! {:1_200:}
咦?鐵將評價咁高既?
佢開頭幾期…個劇本好悶…主線…主角都唔清晰…
我係老夫子,牛仔,叮噹(我打死都唔x叫多啦A夢),壽星仔,龍苦悶,鬼書皇…

P.s.我小學就睇日文版傷追人:46:
我係老夫子,牛仔,叮噹(我打死都唔x叫多啦A夢),壽星仔,龍苦悶,鬼書皇…

P.s.我小學就睇日文版傷追 ...
原罪 發表於 3-3-2013 10:27 PM
:46: 我就睇淚眼煞星...
:46: 我就睇餓男...
我就睇餓男...
太陽之牙 發表於 4-3-2013 01:36 AM

咁識偵?
我就睇餓男...
太陽之牙 發表於 4-3-2013 01:36 AM

咁識貨?
咦?鐵將評價咁高既?
佢開頭幾期…個劇本好悶…主線…主角都唔清晰…
原罪 發表於 3-3-2013 10:20 PM

近期開始收橋,劇情好了很多。