Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 上個月行過三聯, 見到呢款公屋模型忍唔住手買左盒..

上個月行過APM 三聯, 見到呢款公屋模型忍唔住手買左盒返屋企...

「小時候...同一屋簷下」.....

小時候成家人迫埋一齊住, 每日同隔離屋D朋友仔周圍走...雖然居住環境真係

唔係咁好, 但都住得好開心, 人人既距離果時真係好近, 好體會到隔離鄰舍守

望相助...宜家科技發達, 真係無左果種感覺了。

好! 拆盒!

排好哂準備砌~
就咁睇應該唔會好難砌掛...

起屋中...

砌緊既時候, 留意到個馬桶黃黃地, 以為污髒左, 原來係特登整成咁架! 果然有懷舊feel....值得一讚!

話咁快間屋就快起好!

搞點!!

廚房 + 馬桶!

門口做得好似~

偷窺.......

裏面!...

好快手5分鐘左右就搞點! 不過今次只係買左間屋, 裏面D配件無買到, 下次得閒自己整D配件怖置下先!
:$我們都是這樣長大的........

"砰"......又射爆陳師奶塊窗.....撇:43:
阿媽沖咗條牛仔褲落C坑,廁所塞咗,叫房處哩通啦!
買齊都唔平o咼!
自己都住過十幾年,廁所仲要行出去五十米外,屋企用火水爐,到用石油氣又要成日叫,打風日子膠板(無窗)吹到入雨水,o個種感覺要係六十後先知道。{:3_140:}
買齊都唔平o咼!
自己都住過十幾年,廁所仲要行出去五十米外,屋企用火水爐,到用石油氣又要成日叫,打風日 ...
上下盤 發表於 2-3-2013 11:45 AM

呢种有可能是八層高舊式I形屋村,頂層多數是天台學校...:!
我們都是這樣長大的......等你入伙
呢款係比較後期的十六層公屋… :oh:
exactly當年黃竹坑細房格局!!!:$
得閒真係要去買番間!!!
唔知笑曼地庫個間有冇呢{:1_197:}好正啊買隻黎回味很好,我即刻諗返起標叔套富貴逼人
等宜家 d 後生仔女 以為咁容易上樓...要挨嫁!:o