Toysdaily 玩具日報

查看: 4015|回復: 13

[Medicom] M記EVA問題,請救下小弟

我剛收到AmiAmi寄黎,但右大脾位接近郁唔到,
請各師兄教下小弟應該點做
應該是太緊,我剛買也會
不過我心臟比較大..直接給他拐下去{:1_197:}
應該是太緊,我剛買也會
不過我心臟比較大..直接給他拐下去
lydiamomo0903 發表於 28-2-2013 09:34 PM

謝謝師兄回覆!
我大力咁拐到二格,但好大聲的,又扭唔番番去,
因為隻左腳好細聲,咁樣有冇問題𠺢
Ching,你先睇說明書,佢會教你個大脾hip位個joint,係可以左右兩邊各上下移動。

你先用呢個方法,同「佢」做少少熱身先,然後先至懷住扭斷嘅覺悟,一嘢將大脾提高,應該會無咁牙煙。
這隻大脾確實跟以往設計不同
我ㄧ開始扭也是驚驚的
而且我拿到那隻也是好緊
扭鬆開了就還好了
裡面似轉輪甘既感覺,大力少少啦。。。
先謝謝各師兄,等陣幫佢試下做熱身先!
頭先M記覆咗電郵話右腳係專登做成咁,如果需要佢地樂意換比我!
我都趕得切喺AmiAmi sold out 前訂咗一隻,應該星期六到,師兄係咪連運費24400Yen呀?
另外想問吓師兄你係咪直接電郵去 Medicom Japan 呀.
攞定資料以防我嗰隻都有問題. Thanks.

先謝謝各師兄,等陣幫佢試下做熱身先!
頭先M記覆咗電郵話右腳係專登做成咁,如果需要佢地樂意換比我 ...
palyau88 發表於 28-2-2013 22:38
我都趕得切喺AmiAmi sold out 前訂咗一隻,應該星期六到,師兄係咪連運費24400Yen呀?
另外想問& ...
FRX-00 發表於 28-2-2013 11:13 PM

師兄!價錢一樣呀,但黎到佢個郵費係寫4500!
我星期六晚訂,今朝到的,我send 咗俾amiami同medicom,
但只有M記有覆!其實整體都有D sad,隻腳我都仲試緊!
希望你嗰隻冇事,如果你隻右腳都係咁再分享下!
唔該晒師兄先.
希望我隻冇事啦.

師兄!價錢一樣呀,但黎到佢個郵費係寫4500!
我星期六晚訂,今朝到的,我send 咗俾amiami同 ...
palyau88 發表於 28-2-2013 23:20
確實不好轉,大腿要用點力
裡面轉起來會有喀喀的聲音
應該是有輪紋在上面

話說我的嘴巴都超緊的..要力才能變成暴走...{:1_201:}
確實不好轉,大腿要用點力
裡面轉起來會有喀喀的聲音
應該是有輪紋在上面

話說我的嘴巴都超緊的..要力才 ...
lydiamomo0903 發表於 1-3-2013 02:19 AM

咀巴小心拉,其實是先水平把整個下顎拉下,再把前部份拉低。不要只把前部份拉低,不然很易斷。
謝謝師兄回覆!
我大力咁拐到二格,但好大聲的,又扭唔番番去,
因為隻左腳好細聲,咁樣有冇問題 ...
palyau88 發表於 28-2-2013 09:58 PM

Both hip joints are very tight. Just use your palm (hand) to hold the hip area, then rotate sightly. You'll feel it. It willl get better after few rotations.
口部牙骹位,首先要向下拉,口部才可以活動,那個是開關位,可以幫助鎖緊下巴不會容易跌下來。