Toysdaily 玩具日報

查看: 17888|回復: 68

[分享討論] 尋晚响五金舖買唔倒連體鯇魚,但係畀我買倒黄金豆腐!

{:1_236:} 尋晚老婆話夜放工,買唔切餸。。。
屋企得番罐天元火腿。。。
要我去斬料加餸。。。

:no: {:2_286:} 落到五金舖已經七點幾。。。
好野都畀人買晒。。。
見倒條連體鯇魚好新鮮!!
點知老細佢又係話屋企無餸,
要留番自己食!!

{:2_291:} 响哩個咁絕望既時候。。。
老細失驚無神醒起!
上個月响日本投左磚新春日本一~~~
{:1_226:} 黄金豆腐!!{:1_226:}

{:1_223:} 啱啱尋日番左!
仲要黄豆大造,
加埋日本YEN跌緊。。。
平左幾舊水仲話送精美膠袋!!
即買啦!仲諗咩!!!

{:1_215:} 一拎上手心感不妙,
就問老細:點解d豆腐咁重既?
老細就答:我地哩度玩具舖黎架!買豆腐過隔離雞檔啦。。。
我愰然大悟。。。
:67: 老細又答:你真係無得救架喇。。。

{:1_209:} {:1_232:} 廢話一輪,終於要爆磚黄金豆腐!!勒!!

包裝:

{:2_319:} 久遺了既發泡膠內膽!

主菜!

全套連配件:

{:2_319:} 久遺了既重量!
每一part主體都係金屬!!
開始玩既時候真係要好小心。。。
因為真係好重。。。太重。。。
最怕就係整花。。。
而且佢既仿電鍍表面處理,
好驚一掂就有手指摸。。。
我仲學人戴手套玩添。。。
原來唔駛架!!死蠢!!
哩種表面處理仲唔易整花添!!掂!!!

不過下身可動度真係出奇地低。。。
大脾位可以話完全唔郁得。。。
膝頭位只可少量屈曲,
反而腳踭位超鬆!!!
承托力不穩,有幾次仲差d扒低!!!
我認為係全隻最失敗位!!

{:1_203:} 上半身就好好!
腰位可動幅度好大,
雙手亦有差唔多90度既屈曲幅度,
似乎設定係根據電影中既實體作參考,
所以電影中既動作一d都難唔倒佢!

小腿只可作小量屈曲。

{:2_295:} 說明書話。。。佢係可以咁樣拆開。。。{:2_295:}

朱兒。。。仲唔黎同我收屍??!

阿兵:邊條粉腸掉咁大埋垃圾响走廊呀!!!

{:2_280:} 阿兵:嘩!原來係喪屍黎架??!你唔好行埋黎呀??!我打爆你個頭架!!!

我想執番隻手咋,岸crack!!

安番個頭先!!

兩件小配件:

{:1_208:} 細部共賞。

:64: {:1_227:} 係咁多!多謝收看!!!{:1_227:} :64:
多謝齋哥 , 恭喜發財 ,黃金滿屋 ,幾時比我帶返屋企呀。
多謝齋哥 , 恭喜發財 ,黃金滿屋 ,幾時比我帶返屋企呀。
星月夜 發表於 24-2-2013 11:45 PM

咁我隻DX萬能俠呢?!爹dee!!

高清,好氣派

影到真既一樣呀齊哥{:1_197:}

會唔會考慮入埋M記隻r2d2陪佢呀 ?
高清,好氣派

影到真既一樣呀齊哥

會唔會考慮入埋M記隻r2d2陪佢呀 ?
benbenben4213 發表於 25-2-2013 12:09 AM

緊係等笨大果隻啦!講左會出啦。。。如無意外。。。{:1_203:}
Nice !!!!  :71:

驚唔驚氧化 ?
咁我隻DX萬能俠呢?!爹dee!!
sundaydriver 發表於 24-2-2013 11:58 PM

你見到有跳樓價未 , 見到就買啦 。
Nice !!!!   

驚唔驚氧化 ?
goahead 發表於 25-2-2013 12:21 AM

Thanks!!!{:1_197:}

表面唔係電鍍,係噴油加拋光finishing。。。應該唔怕掛。。。{:1_201:}
如果係M記就唔敢包!!
嘩~好認真呀今次,熄晒燈黑嗎嗎玩豆腐呀!:@

話時話,腳掌係咪真係軟到無得救呀?
嘩~好認真呀今次,熄晒燈黑嗎嗎玩豆腐呀!

catcat 發表於 25-2-2013 12:44 AM

仲搭埋雞棚添。。。認真,影哩隻唔咁影不如唔好影。。。:67:

我果隻對腳掌應該無得救。。。唔知其他係咪咁呢。。。又唔見有大大講喎。。。
嘩~好認真呀今次,熄晒燈黑嗎嗎玩豆腐呀!

catcat 發表於 25-2-2013 12:44 AM

講真。。。睇左咁多個,都係最鐘意萬代丸果幾張!!!:$
嘩!仲以為係官圖添!{:1_236:}

都係果句啦...............樓主幾錢呀?pm我吖!{:2_289:}
嘩!仲以為係官圖添!

都係果句啦...............樓主幾錢呀?pm我吖!
常威 發表於 25-2-2013 12:59 AM

講左係上個月既日本一架啦。。。:67:
自己查下啦。。。唔好下下都要人PM啦。。。
我淨係識SM架咋!!
{:2_280:}