Toysdaily 玩具日報

查看: 15495|回復: 18

[玩具報告] 黑金誘惑, MARVEL NOW 版 IRON MAN!! (更新:SHF真的要出黑金!!型爆!!)

原因DC漫畫公司又再REROOT,搞左NEW52
評語有好有壞,但銷量大勝...

MARVEL 有見及此,馬上弄個MARVEL NOW
不是REBOOT,但就完結大部份漫畫
改頭換面從第一期再開始!!

當中IRON MAN 大變身!! 棄用常用紅金主色,來個前所未有的黑金色!!

造型更接近電影版,黑金IRON MAN都幾型仔!!

哈,咁型仔,當然想佢出FIGURE啦!!
想不到...已經出左?!

登登登登!!

我的黑金IRON MAN!!

哈哈,其實呢隻係IRON MAN 2 MOVIE 果時的6吋
不嬲都無人留意既怪異顏色
一晚間變左大主色!!:!

連背後上色好都仔細!! 讚!! :D

其實隻FIGURE關節一般,可做動作唔多
不過勝在夠型仔!!
哈哈,眼利既師兄們, 應看出他是誰吧!! :shiny:

佢就係喼神 MARK V 呀!!
隻FIGURE 連埋個喼呢

哈哈,呢隻越睇越型,無入錯,哈哈!!

不過跟MARVEL NOW配色仲差DD
哈哈,以下是以"小晝家"LOW TECH 上色大法,看看!!

咁就好神似啦!!:38: 哈哈!!

謝謝收看!!:64:
像是哪個高手的自涂作品~~接受新事物總需要一個過程 我就適應不了重啟什麽的~~
呢隻配色我都鐘意, 但就無買了 {:1_208:}
仲以為真係會出marvel now 版黑色ironman, 原來係呢隻. 呢隻麻麻地所以無入
靚色,黑金我至愛

回復 2# kingraider
FIgure 用色真不錯,所以才不捨把他改裝油黑,成為真marvel now 色....:38:
重啟是下策沒錯,但有時也有為角色帶泥新轉機,例如NEW52重振雄風既潛水俠,SUPERMAN跟神奇女俠既新戀情...

回復 3,5# Assassin,廁所仔

隻色用得算唔錯,不過如果唔係MARVEL NOW用左黑金,老老實實我都應該唔入呢隻色{:1_203:}
哈哈,正如 IRON MAN3 隻色一出都比人鬧爆,到時你都要硬食佢一樣...

回復 4# jeffloh

哈哈,不好意思,騙左你入泥,哈哈哈
nice try{:1_214:}{:1_214:}
呢隻之前有廠版,但冇左喼,2草一隻,入左兩隻!
:71:............................
回復 8# tstleung678

有兩隻?! {:1_236:}
咁有請師兄快快拿出黑色箱頭筆,油隻"真"marvel now 色出來吧 :help:
I have repainted the head of my MK-V... Too tired to paint for other parts and give it up............... :sleep:

WTF for the QC of Hasbro!! :*
回復 11# Douglas.M.Saint

哈哈,小弟也不會油,不過有試在ebay買左兩,三隻custom figure...有時間再post出泥啦 :78:
原型是MARK6, 黑金版,11月1 出!! 好型!! :!應是小弟第一隻SHF吧,哈哈哈!!!
回復 13# NNSKK

Oh is it real? Quite cool~!
黑配黃色好酷啊:77: