Toysdaily 玩具日報

[詢問] Playarts改metal gear rising

大家好,小弟就是在也虎開訂紅雷電的賣家,因看到這裡某些師兄們的言論,為免令已幫我預定的幾位師兄担心,想借此說明幾件事:

因小弟不是開玩具鋪,之前也沒有幫人訂購玩具的經驗,故已盡量希望能令訂購的師兄們受到保障,所以我在聯絡電郵中都附有我的全名,並有銀行戶口號碼及聯絡電話,這些都是要用身份証登記,要是有事發生,警方都可以輕易追查到,而我一再提醒訂家保留入數紙因這亦是一個有力的憑証.反之,大家在街鋪訂購,你能夠知道多少個玩具店老細的個人資料,那在街訂真的絕對安全嗎?
至於小弟未能100%保證有貨,是因為個figure根本未出,而我亦要等外地供應商發貨,若我此刻說能百分百保証,那佢絕對是個大話.終極點說,若間廠在個figure出之前執笠,咁我點可能有貨?

我跟這裡2位幫我訂購的師兄說過,我有個美國朋友幫我在當地兩個供應商訂購,並已付超過全數一半的訂金,除非兩邊都在到貨後都反口,不然冇貨的機會極少,但也不能保証話100%的,對嗎?
至於訂金方面,我也要付出超過3魚一盒的訂金予外地商,所以我要訂家落訂並不是收取或hold住大家的現金,只是互相保障一下.另外利潤方面,我也是在 BIG BAD TOY訂不到而要找美國朋友幫手,故此我要支付供應商發貨至我朋友的當地郵費,寄到香港的國際郵費及予朋友的酬金(車費也要吧?),加上貨價也比on line shop貴,所以我並不是借此謀取暴利.

希望以上內容能消除一些已訂購的師兄們一點疑慮,希望各位永遠都能買到心頭好,並生活愉快!!
頭像被屏蔽
黑戰士, 白戰士, 紅戰士, 藍戰士, 黃戰士

雷電戰隊
iptinyau2341 發表於 2-3-2013 09:55 AM

賺晒我地錢
    出晒8彩虹色吧
我無咩擔心。俾左錢的話,就已經代表我相信個賣家。
回復 156# jaja.henry

Absolutely

今日行信鵝有間細舖老細玩MGRR 換左件佢話爆機先有既裝

黑底配金屬紅 高周波刀都係紅色 而跑路時有紅電光

極之型棍 同7月果隻紅黑雷電個配色完全唔同

如果果隻肯出 第一時間訂 無須考慮:35:
今日行信鵝有間細舖老細玩MGRR 換左件佢話爆機先有既裝

黑底配金屬紅 高周波刀都係紅色 而跑路時有紅電 ...
iptinyau2341 發表於 3-3-2013 04:34 AM

更正 : 上youtube睇gameplay 先知套甲叫咩名

<Desperdaro>

紅紅黑 就係咁簡單!!

開訂中既叫 <Custom Cyborg Body (Red)>

另一件我都好鍾意既 :

<Custom Cyborg Body (Inferno Armor)>

Metal Gear Rising: Rev... : All Custom Body Skins
http://www.youtube.com/watch?v=WawpXFgHE_Y

Metal Gear Rising: Rev... : All High-Frequency Blades
http://www.youtube.com/watch?v=gnC45qt8Mfc

睇MGRR製作人小島秀夫係TWITTER話
"This one will be exhibited also at New York Toy Fair 2013. Battle Raiden by Play Art KAI. 3 colors are available, RED, BLUE, and YELLOW."

"&#12371;&#12385;&#12425;&#12418;&#12362;&#12394;&#12376;&#12367;「&#12491;&#12517;&#12540;&#12520;&#12540;&#12463;&#12488;&#12452;&#12501;&#12455;&#12450;2013」&#12395;&#12390;&#30330;表&#12373;&#12428;&#12427;&#12503;&#12524;&#12452;&#12450;&#12540;&#12484;改「雷電 特殊作&#25126;用義体」。
&#12381;&#12428;&#12382;&#12428;筋&#32330;維&#12398;色&#12364;&#22793;更&#12373;&#12428;&#12390;&#12356;&#12414;&#12377;。色分&#12369;&#12392;&#12375;&#12414;&#12375;&#12390;&#12399;、&#12466;&#12540;&#12512;&#12395;併&#12379;RED、BLUE、YELLOW&#12398;3種。&#20889;真&#12399;筋&#32330;維&#12364;赤&#12398;&#12418;&#12398;。"

係出 就出埋Desperado同Inferno啦{:1_221:}
更正 : 上youtube睇gameplay 先知套甲叫咩名

紅黑 紅紅黑 就係咁簡單!!

開訂中既叫
...
iptinyau2341 發表於 3-3-2013 11:04 PM

我諗我今個星期要買部ps3了
回復 158# iptinyau2341

爆機之後,果把全紅刀真係好正。
回復 160# iptinyau2341

其實original body都幾正
不過最好有特別版... 整自己個頭上去
回復 160# iptinyau2341

我都好鐘意inferno armor
回復 161# jaja.henry

ching對雷電真係好有愛:love:

我就冇打算買PS3了

紅刀好似係打敗Samual後汁左佢把刀黎用 打Final Boss有用到

original body都幾靚不過MGRR機械化多左我比較鍾意多DD

睇番CUSTOM BODY RED, PLAY ARTS改紅雷電略嫌&#25886;隻紅太鮮色

Desperado & Inferno Armor真係肯出就即磅水{:1_221:}{:1_221:}