Toysdaily 玩具日報

[SD系] [BB戰士] Gundam AGE-FX 高達AGE-FX

2013年和蛇年的第一作!

因為已經有一陣子沒認真砌模型了,因此選了比較易製作的BB AGE-FX。AGE-FX的設計其實不是太差,但也不是很好看,個人認為最不能接受的部分就是
臉部隆起的一塊(鼻子?)了。因此這次最大的改動是把臉磨平,其餘的只是把白色和黃色以外的部分重新上色,然後再滲線、上水貼和噴少量消光而已。個人也不太喜歡C-FUNNEL,因此也省略了(笑)。

(點撃小圖可見大圖)

- 其實本體不裝上C-FUNNEL的外型也不錯呢!

- 動畫中AGE-FX只在宇宙場景出場,但BB戰士模型卻沒有附台座......

- 個人認為修改面相後順眼不少~

- 擺擺POSE~

- 和AGE-3合照一下~

- 最後是沒有裝上武器的素體,感覺不錯呢!

謝謝觀賞!!小弟BLOG:

http://blog.yahoo.com/squallso/articles/page/1

:$好靚!
磨完面靚他晒
不過如果FX冇晒funnel, KO會死得好慘:DD
頭像被屏蔽
好靚!
磨完面靚他晒
不過如果FX冇晒funnel, KO會死得好慘
waven 發表於 20-2-2013 12:56 AM

THX WAVEN兄, 當佢地飛開曬咪得囉~~:34: 呢盒野無俾FUNNEL用o既DISPLAY STAND又係失敗

P.S. 大大幅簽名好正!!

改得好!
樓主好有心機
ryan903881 發表於 20-2-2013 01:24 AM

THX大大~~
无咗浮游炮感觉好弱咁~哈哈哈哈哈
不过好正
回復 1# Squall

不錯的分享, 謝謝大大
樓主E隻比原版正好多!!!
E隻BB出左咁耐,EVEN減左價,都係冇咩動力去入手
樓主講出左重點,個鼻真係敗北.......
樓主整完真係順眼左好多:52:
砌得真係唔錯:71:
頭像被屏蔽