Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 電影:Pacific Rim 悍戰太平洋

悶戲一場, 部份香港街景好流得啖笑
mj23 發表於 22-7-2013 01:02 PM

我反而套電影攪到個維港好似好大,實際計落機械人行幾步已經上左岸.......

皆因電影既中銀大廈同海中機械人相距好遠,但係對我去尖沙咀IMAX

睇完過去維港,眼見中銀大廈好大橦.........
回復 85# gumng

重以為吾係你杯茶{:1_214:}
終於睇了

有了之前看變形金鋼3D後頭暈眼花的教訓,今次決定睇2D

打鬥場面真係流暢得令人感動,如我們一班由鐵甲萬能俠、哥斯拉等巨物陪伴成長的一定看得很開心

相反,如少女或太太們去看的話.....劇情不會令她們太悶,但絕對沒有我們那種共鳴~~

雖然機械人設計不是很受歡迎(沒有了自少看慣的東洋風味),但個人覺得又覺得他們很醜怪
,可能戰鬥場面實在吸引

至於角色方面,黑人將軍表現最突出,男角則普通,面孔不夠搶鏡
女角在電影巴比塔已見全相,那時都沒有興奮感覺,在挪威的森林直情悶死左.....:72:
所以今次再見到佢,都唔會覺得佢特別醜樣......可能已麻木左:38:
如果呢套唔收得。以後都唔會再有機械人打怪獸了。
只有一味英雄。
回復  gumng

重以為吾係你杯茶
mkyfk 發表於 24-7-2013 11:28 AM

好飲過"超人"杯茶好多!!
果杯完全入唔到口
後悔去imax睇,看似解像度不足:42:
好熱血!

王道之作!
我都睇左。超好睇!
係Eva x 芒亨 x 萬能俠 再x G gundam,不過真係好好睇
回復 98# ilovetoys
駕駛室我估靈感來自大武士多D.
ANYONE KNOW WHERE TO PRE ORDER NECA 18'' GIPSY DANGER?~~~~{:1_198:}
ANYONE KNOW WHERE TO PRE ORDER NECA 18'' GIPSY DANGER?~~~~
allseeing 發表於 30-7-2013 04:13 PM

Mongkok In's /  Langham Place Cinema (there is a shop next to the ticket-selling counter on G/F) But don't know how much, coz I will wait for the actual goods then decide buy or not buy
啊, 出碟了, 可以入番隻看門口。
小弟都睇咗,相當喜歡。不過應該冇續集:38:
小弟都睇咗,相當喜歡。不過應該冇續集
Amuro0093 發表於 31-10-2013 12:57 PM

之年導演講有續集idea, 不過一來要睇回唔回到本, 二來依家開始寫script到拍完最快都2年呢.