Toysdaily 玩具日報

查看: 6922|回復: 33

[詢問] 有關百獸王

請問師兄們, 而家仲可以響邊度搵到 toynami 膠版百獸王呢?

想圓童年夢... 但係搵極都搵唔到... {:3_132:}

謝謝師兄們~
請問師兄們, 而家仲可以響邊度搵到 toynami 膠版百獸王呢?

想圓童年夢... 但係搵極都搵唔到... {:3_132: ...
kerubinc 發表於 16-2-2013 02:43 AM

師兄恕我直言:
若真的要表示你很想[圓童年夢],那麼你應該當初即出即買,而並非等到幾年之後市面己經全部斷晒貨,你現在才在這兒詢問響邊度仲可以搵得到囉~~~~~

看來你並不太喜歖呢隻toynami合金版 /膠版百獸王才真!!!
師兄恕我直言:
若真的要表示你很想[圓童年夢],那麼你應該當初即出即買,而並非等到幾年之後市面己經全部斷 ...
G-man 發表於 16-2-2013 09:17 AM

師兄又唔好咁講, 可能樓主之前唔知出過最近先知又唔見街有先響度問
樓主, 我覺得你真係鐘意先會後追, 其實有錢點會搵唔到, 若你真係喜歡但而家先搵, 就要付出多少少錢先有喇, 呢度係香港, 冇乜可能俾你撞到個人會以當年最低價放俾你, 知你想搵仲有機會坐地起價啦, 好似丫烏都有仲要係金屬色, 但已比當年街價升左成一大金牛,for your reference, 當然金屬色街價%)), 普通色$)) 都見過,
自己衡量啦
如果大大依家要後追膠版, 小弟建議大大不如買合金版好過, 因為最近見過膠版有人開1.5K都夠膽死 (小弟當年訂4魚半), 起碼計起上嚟抵D吖, 無謂益埋D瘋狂炒家~~~
如果大大依家要後追膠版, 小弟建議大大不如買合金版好過, 因為最近見過膠版有人開1.5K都夠膽死 (小弟當年訂 ...
半田健人_555 發表於 16-2-2013 11:21 AM

合金版上到3K, 一樣係狂炒...

因個別獅子有合金而關節接合處又不夠力支撐, 合金版會自動分體 要3k就太貴囉

雖然膠版金屬色要1.5k其實都唔低架喇, 但如果真係好喜歡都不失為一個選擇o既

因為現在真係比較難搵到, 用當年出的價錢和配在比係無得比o既
頭像被屏蔽
金屬色當年399無入手……無言。

心裡都係等合金魂版。
今朝上"尋宝"幫大大睇過, 膠版大約要1K至1.5K人仔, 大大努力啦, Good Luck!!
想當年4魚入手,玩幾轉之後,3魚半有放出去
兩隻我都玩過,呢隻有D 例外:買膠版好D,合屬版關節唔夠力~~~
小弟之前買咗合金版, 後尾知道會出膠版, 為免怕合金氧化及聽過有大大話關節易斷易花問題, 即刻散咗隻合金買膠版
估唔到依家連隻膠版都炒起~~~
師兄其實要圓呢個夢,其實係咪應該買番隻未來獸合體、popy又或者matchbox voltron呢?坦白講之前我都同師兄有同一個夢,亦都研究過隻toynami,但係發覺真係兩回事。最後買番隻matchbox版,而家放入櫃到日日都望佢幾眼,好滿足呀!
謝謝 咁多位師兄既意見~

恕小弟無知, 真係咁多年黎都無留意玩具市場, 連出過幾多隻百獸王既玩具都唔知. 鍾意百獸王, 係好細個時候鍾意, 大個 d 亦未有將財政資源投放響兒時心頭好... 到而家財政資源倘可, 先想搵返一 d 細個既回憶... 開始行一 d 玩具店, 嘗試搵返六神合體, 百獸王等細路時候想擁有既玩具, 亦先發現原來兒時回憶真係天價的~~ {:3_133:}

小弟都諗過 "潛寶" 度潛返黎, 但係又唔知可唔可靠. 出去 "旺區" d 玩具店問過, 好多都話已經冇呢隻賣... 聽完咁多師兄既意見, 應該都會選擇潛返黎... 謝謝~