Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 海洋堂- 特撮山口式 042- IRONMAN MARK VII

超正既 report, 一定要支持一下~~~
樓主結論沒錯 等figma 馬克七一出 山口的根本形同垃圾
thank you so much !! very detail report with heart:$
回復 12# kingraider
孩之寶果邊就唔關小弟事xdd, 小弟只著眼SHF, Figma 及山口的Marvel 玩具動向
Figma 推出The Avenger 當然要乖乖比錢,
但相反如果山口式出CA, Thor 及 Hulk 就可以乖乖收番d錢入銀包xdd

回復 13# 藤井樹
Thank you ar ching
最緊要大家睇得開心 ;)

回復 14# 021b17

Mark 2 有? 因為我只拎出黎玩過一陣, 無寫報告所以冇留意
而Mark 3 就仲未開盒,
我仲以為只得Mark 7 有 xdd
回復 15# bbq1120
我都等緊Figma, 不過仲諗緊入唔入SHF 好,
好似同一款玩具已經儲得太多....

回復 16# coltrane
多謝呀Ching, 你有冇買呀?

回復 17# marvelman

Figma 出The Avenger 真係一大喜訊
終於多個高質選擇

雖然Figma 未上色已經睇得出同山口式有明顯分別
不過山口又未至於一無是處既.....(笑)

回復 18# drexler22

thank you ching ;)
我會繼續努力;)

FIGMA唔會買,D關節同山口有咩分別,SHF 實易爛
日本公司出個D美系玩具關節要下下就住屈,屈得多又鬆又成...
都係交返比美國個邊D公司做好D!可以大大力擺玩
我都想入隻山口式IRONMAN, 但好似樓主所言, 呢隻MARK VII啲上色真係太差!
唔知仲有邊隻好介紹?
我都想入隻山口式IRONMAN, 但好似樓主所言, 呢隻MARK VII啲上色真係太差!
唔知仲有邊隻好介紹?
bobafett17 發表於 25-2-2013 04:12 PM

同其他CHING 一樣, 等FIGMA 吧, 日系美玩最令人其代就係E隻
FIGMA會出? 佢隻宇宙騎士有點失望, 但就剛訂了哥布拉! 唔知佢哋出美玩掂唔掂呢? 因為我覺得FIGMA出美少女系列係最正!
有愛{:1_214:}{:1_214:}
山口買了mk 2,3 & 6, 其實都唔錯,  唔知點解缺少了追買mk 5的心,  呢隻mk 7更加唔想入.......
回復 24# bobafett17
對呀, 之前日本個冬季玩具展已經show左個灰模出黎
就咁睇個型, 同番山口式& 遲d出既SHF 比
Figma 應該贏曬
不過figma 上色一向偏淡, 都要睇埋佢上色先再品評
回復 25# darknight
只要有愛, 老子什麼都不怕xdd

回復 26# gumng
就個人而言, 咁多隻入面Mark 5係做得最好既一做
所以大大真係可以考慮下後追番
但係我見SHF那款IRONMAN都OK! 唔知訂唔訂好, 心大心細! 因為無玩過SHF, 只玩過山口咋!
回復 28# bobafett17

本第shf 我都諗住自己一定買硬
但尋日打開本hobby japan 再認真睇
其實個面相同 電影唔多似樣, 有d想縮沙
回復 29# 神打魔帝

咁都係等佢出咗先買. 但唔知到時會唔會變炒價?
不過如果炒得勁, 咪再等FIGMA, 頑定IRONMAN真係長出長有!
間間公司都搵佢做搖錢樹. 當然MARVEL先至係大贏家!